A causa de la falta de Marussia i Caterham al Gran Premi dels Estats Units d’aquest cap de setmana, els responsables es van reunir excepcionalment per canviar el procediment d’eliminació a la sessió de classificació. Sebastian Vettel podria no participar a la sessió i agreujar així el problema de falta de cotxes.


Després de l’anunci dels equips de Fórmula 1 Marussia i Caterham de que no assistirien a les proves que es disputessin a Amèrica, la llista de competidors publicada aquest dijous per la FIA només inclou divuit cotxes. Això significaria que, reglament en mà, en la Q1 tan sols dos pilots serien eliminats.

Vista la situació, els comissaris responsables del Gran Premi es van reunir ahir dijous i van decidir canviar el reglament. En la sessió de dissabte seran eliminats els quatre últims pilots de la Q1 i tan sols els quatre últims de la Q2, tot mantenint la Q3 intacta, on els deu pilots restants lluitaran per la pole position.

La decisió també ha vingut marcada per una possible penalització a Sebastian Vettel. Red Bull Racing ja va expressar que segurament haurien de fer servir una sisena unitat de potència pel pilot alemany, al haver esgotat el límit de les cinc reglamentàries. La penalització per fer un canvi d’unitat de potència és de 10 posicions a la graella, però el pilot també ha esgotat el límit en els altres cinc elements que la componen i una substitució extra comporta haver de sortir des del pit-lane.

Si aquesta fos la decisió presa, seria inútil que Vettel prengués part a la sessió classificatòria i presumiblement no ho faria per estalviar components. Així doncs, probablement aquest cap de setmana tindrem una sessió classificatòria de dissabte amb tan sols disset cotxes sobre la pista del Circuit de les Amèriques.