Durant una compareixença davant els mitjans prèvia al cap de setmana de les 24 Hores de Daytona, Fernando Alonso ha estat preguntat sobre l’altra gran cursa que acull el traçat, la Daytona 500, l’esdeveniment més important de la NASCAR i el que obre la temporada . El bicampió del món de F1 ha reconegut que podria estar interessat en pilotar en la NASCAR en el futur.

Fernando Alonso ha demostrat en els últims anys que la seva carrera en l’automobilisme no està limitada a la Fórmula 1. Va dir que tenia la intenció de guanyar la ‘triple corona’ (GP de Mònaco de F1, Indianapolis 500 i 24 Hores de Le Mans) i va disputar la 101ª edició de la Indy 500, en la qual va rendir bé i va arribar a liderar alguna volta però es va veure obligat a abandonar a causa d’una avaria al motor.

Ara, el d’Oviedo està a punt de disputar les 24 Hores de Daytona, la primera prova del campionat de resistència de la IMSA. Pilotarà el cotxe nº. 23 de United Autosports costat de Lando Norris i Phil Hanson, en la categoria de LMP2.

L’espanyol es troba ara mateix a Daytona, ja que les sessions de classificació i la cursa es disputen aquest mateix cap de setmana. En una de moltes compareixences mediàtiques, ha estat preguntat sobre l’altra cursa important que es disputa al traçat floridà, la Daytona 500, pertanyent a la NASCAR Sprint Cup i disputada al circuit oval, al contrari que l’esdeveniment de la IMSA, que es disputa en una configuració mixta del traçat.

“És una cursa que definitivament és de les millors i més icòniques del món”, ha comentat Alonso. “D’altra banda, la NASCAR és una sèrie molt singular i en la qual la tècnica de conducció és diferent. La gestió del trànsit, l’estratègia que necessites prendre, el rebuf i l’empenta d’una línia a una altra: aquest tipus d’estratègia és el més important que estranyaria si corro en NASCAR. Necessitaré molta experiència, molts anys, probablement ja no tingui més en la meva carrera per ara ”

“Estaria bé provar un NASCAR, per conèixer la sensació, i mentre pilotes sabràs si gaudiràs corrent allà o no. Des de fora gaudeixo veient les carreres, però des de dins és una cosa molt diferent “