La sessió de classificació començava amb una temperatura 21 º, Els pilots es preparaven per afrontar la sessió de classificació i els mecànics posaven la posada a punt per sortir a la pista.

Gairebé tots els pilots sortien a pista, Els pilots acumulaven voltes al traçat espanyol i la pista poc a poc anava millorant. Jasper Iwema patia un accident, afortunadament el pilot caminava pel seu propi peu.

Efren Vazquez liderava la taula de temps a mig segon de Jack Miller. Alex Ríns era desè setè i el seu company d’equip era sisè. Enea Bastianini era segon.

Alex Ríns marcava el millor temps establert superant Jack Miller. Alex Ríns tenia una sortida de pista, sense complicacions. Tots els pilots es trobaven en els boxes per fer un millor temps.

Els pilots van sortir a pista per millorar el temps establert, Juanfran Guevara millorava el seu temps i es col · locava segon. Jack Miller es col · locava quart, per davant del seu company d’equip. Danny Kent millorava el temps de Juanfran Guevara i es col · locava segon.

La sessió de classificació acabava amb POLE d’Alex Ríns seguit de Danny Kent i Juanfran Guevara.