Alex Márquez (EG 0.0 Marc VDS) aconsegueix la seva quarta pole position de la temporada al circuit Ricardo Tormo, València. L’han seguit el seu company d’equip, Franco Morbidelli en segon lloc i Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) en el tercer.


Només començar, tant Alex Márquez com Franco Morbidelli van destacar immediatament amb gran cronos, mentre a tot això, Mattia Pasini es mostrava molt fort també. En la primera tentativa, molts pilots van fer voltes ràpides, millorant els temps volta rere volta. Durant aquest primer període de la sessió, Alex Márquez realitzava el seu millor temps, amb el seu company d’equip Franco Morbidelli molt a prop.

A la resta de la session no es veia gaire moviment. Alguns pilots de mitja-baixa taula anàven millorant, però la majoria no rebaixaven les seves voltes inicials.

Alex Márquez aconsegueix la pole en aquest últim Gran Premi de l’any, seguit per Franco Morbidelli i Mattia Pasini que completen el top 3. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo), guanyador de les últimes dues carreres, sortirà quart avançant al seu company d’equip Brad Binder, que sortirà cinquè. Dominique Aegerter (Kiefer Racing) completa la segona fila sent sisè.

Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia) va realitzar el setè millor temps, amb només 0.005 segons menys que Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46), que va acabar just darrere. Xavi Vierge (Tech 3 Racing) sortirà des de la novena posició, amb Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP) completant el top 10.