Un altre cop es retrassa la sortida de l’especial. Aquest cop, per la dura jornada dels helicòpters en l’etapa d’ahir a l’haver de localitzar i socórrer als pilots amb problemes a les dunes de Fiambalà. Per tant, no van poder retornar abans de caure la nit al punt de sortida d’aquest matí.

Ahir Stéphane Peterhansel aconseguia augmentar les seves estadístiques amb una nova victoria d’etapa. Però li falta un rival a batre per tenir tots els rècords, Ari Vatanen. Que segueix amb el rècord de victories d’etapa a la categoria de cotxes amb 50, 15 més que Peterhansel.

Per una altra part cal destacar la retirada definitiva de Carlos Sainz que estava realitzant un gran rally però ahir el seu Peugeot va dir prou al trencar-se la carcassa de la caixa de canvis.

L’etapa d’avui ens portava de La Rioja a San Juan i on entrava en joc el famós “fesh-fesh”, amb 431km d’especial. 80 participants continuen a la categoria de cotxes lluitant per arribar fins a la línia d’arribada.

Des d’un bon principi, amb Peterhansel obrint pista, Sébastien Loeb tornava a la càrrega després d’unes estapes on s’havia quedat una mica endarrerit. Els dos pilots de Peugeot entraven en un duel particular amb diferència ínfimes entre ambdòs seguits de Cyril Despres a poc més d’1 minut. Al WP7 però, Giniel de Villiers entrava en la lluita de l’etapa i es situava quart amb el seu Toyota per davant de Despres per 24 segons.

Encara faltava per veure algun Mini en escena i també al WP7, Nasser Al-Attiyah, donava la sorpresa passant primer a 9 segons de Peterhnasel i a 14 segons de Loeb.

Al-Attiyah finalment ha acabat en primera posició per davant de Loeb i Hirvonen.