Nasser Al-Attiyah guanya la primera etapa de dunes per davant d’un Carlos Sainz espectacular que ha arribat a 12 segons del qatarí.  Tercer ha entrat Peterhansel a 31 segons. Loeb es complica molt el Rally a causa d’un accident

 

Després de l’etapa de descans començava la segona meitat d’aquest Rally Dakar 2016. Una segona part amb més esperit Dakar. L’etapa d’avui ens portava des de Salta fins a Belen amb 373km d’enllaç i 394km d’especial (dividida en dos trams) que posarien a prova els pilots menys experimentats ja que entraven en joc les primeres zones de navegació complicada.

reco avui
Carlos Sainz obria pista amb el seu Peugeot seguit del seu company d’equip Sébastien Loeb i de Nasser Al-Attiyah (Mini). Des d’un principi el pilot qatarí ha anat a un ritme fortíssim i ja liderava l’etapa en el primer control de pas per davant de Loeb i Sainz. Per altra banda, Stéphane Peterhansel continuava perdent bastant temps, 6 minuts respecte Al-Attiyah. Els altres pilots de l’equip Mini estaven fent un molt bon paper, Nani Roma passava 5è per el CP1 i trencaven així la hegemonia de Peugeot. El primer tram d’especial doncs, acabava amb els Mini, que semblava que havien trobat el ritme perdut en la primera part del Rally liderant amb Nasser Al-Attiyah seguit de Sébastien Loeb mentres que Hirvonen era tercer seguit de Sainz.

Començava el segon tram d’especial i per tant les primeres dunes i les primeres complicacions de navegació. Loeb patia la inexperiència i començava a perdre temps respecte un Nasser pletòric. Entraven a escena els Toyota de De Villiers i Poulter però no han pogut seguir el ritme dels primers classificats. Carlos Sainz començava a exprimir el Peugeot i l’experiència l’apropava a 15 segons d’Al-Attiyah. Pressió per al pilot de Mini que veia com els Peugeot se li tiraven a sobre. Al punt de control número 9 Carlos Sainz passava líder a 47 segons del Mini del qatarí però en el tram final, Nasser Al-Attiyah a fet volar el seu cotxe i s’ha imposat en l’etapa d’avui per davant d’un Sainz espectacular a 12 segons i d’Stéphane Peterhansel a 31 segons, recuperant molt temps perdut en la primera part. Loeb amb molts problemes ha acabat cedint 1h i 8 minuts.

Peterhansel se coloca líder de la general a 2 minuts de Sainz y a 14 minutos de Al-Attiyah.