El pilot de Figueres es mostra preocupat amb l’actuació de la seva moto, sobretot perquè no troben el focus principal del problema.


En Yamaha caminen perduts. A Sepang el seu rendiment estava per darrere d’Honda i Ducati. Als test de Buriram també se’ls colen les Suzuki. El rendiment de l’equip principal de la marca nipona queda més a l’aire encara, si veiem que en els tests d’avui, Johann Zarco ha pogut marcar el segon millor temps, amb la Yamaha Tech 3.

El més greu és que no saben la direcció a prendre. Des de l’equip no saben ni de contestar. El mateix Viñales apuntava ahir que semblava que per fi havien trobat el camí, però menys de 24 hores després es desdiu de les seves paraules: “Avui hem patit molt més que ahir, Malàisia va ser el pitjor test que havia tingut amb Yamaha i aquest està anant fins i tot pitjor. Pensàvem que teniem la solució, però finalment no. Estem fent servir la mateixa electrònica que ahir, però no funciona igual. Tenim aquí un handicap que no aconsegueixen trobar-lo. Aquest matí quan m’he pujat a la moto era exactament el mateix problema de sempre”, deia enfadat Viñales.

La realitat és que des del box de Rossi apunten a l’electrònica com a font principal del problema, el que encara mostra més que l’equip no sembla remar en la mateixa direcció. Viñales només pot tenir un bon ritme amb gomes noves: “Perdem en cada àrea, en totes. Ens falta una mica en totes. Donem moltes voltes al dia i serveixen molt poques. Estem intentant-ho tot i res funciona. Amb pneumàtics nous més o menys puc ser-hi, però després el ritme és horrible”, apuntava el recentment renovat per Yamaha.

Avui Viñales ha estat vuitè, i el seu company d’equip novè. A això se li suma el gran rendiment d’Honda i de l’aparició de la Suzuki de Rins, molt constant durant tot el cap de setmana. En Yamaha se’ls acumula la feina.