El pilot francès Johann Zarco marca el millor registre a la FP1 i l’anglès Sam Lowes ho fa a la segona. Bona actuació d’Àlex Rins després de la segona operació del síndrome compartimental i Tito Rabat quart a les dues mànigues classificatòries.


 

El pilot francès Johann Zarco (Ajo Motorsport) ha estat el més ràpid (2’08.461) de la FP1 a la categoria de Moto2, en la primera sessió realitzada al circuit de Silverstone, avui a les 11:55 del matí. Sam Lowes (Speed Up Racing) i Jonas Folguer (AGR Team) han acompanyat al líder de la categoria.

L’actual campió del món de Moto2, Tito Rabat (Marc VDS) acabava en quarta posició per davant de Lorenzo Baldasarri (Forward Racing) i d’Àlex Rins (Paginas Amarillas HP 40).

La resta d’espanyols de la categoria han acabat en vuitena posició Julián Simón, Àlex Màrquez en 14a, Luís Salóm 17a, Axel Pons 19a, Ricky Cardús 22a, seguit del rookie Xavi Vierge en 23a.

Els pilots han realitzat la sessió sota un cel destapat i una bona temperatura, sense l’amenaça de la pluja, una de les amenaces que mantenien en vil als pilots, el que els ha permès fer bons cronos. Els pilots però, no han arribat al record del circuit marcat per Tito Rabat la passada temporada (2’07.186 s) o el temps de la millor pole marcada al 2013 per Takaaki Nakagami (2’07.039 s).

A la segona sessió del dia, a les 16:05, era Lowes qui rebaixava el millor temps del matí, marcant un temps de 2’08.004, seguit pel pupil de Sito Pons, l’Àlex Rins que es quedava a només 0.089 segons de l’anglès. Nakagami (Idemitsu Honda) era tercer.

Rabat tornava a fer el quart millor registre a la FP2, seguit del seu company d’equip, Àlex Màrquez, que millorava de manera notòria el 14è millor registre de la primera tanda.

L’actual líder del mundial marcava la 15a posició després de caure i no tornar a pista, passant per la clínica del circuit amb dolors en un costat.

Vierge (Tech3) i Simón també anaven pel terra, marcant la 26a i la 16a posició respectivament. En aquesta sessió, Pons era 14è, Salóm 18è i Cardús 22è.

La propera sessió d’entrenaments del GP de la Gran Bretanya serà demà dissabte a les 15:35.