Site icon FormulaRapida.net

Sunderland sense errors es fica al davant del Dakar

Sam Sunderland (GRB) of Red Bull KTM Factory Team races during stage 05 of Rally Dakar 2017 from Tupiza, to Oruro, Bolivia January 06, 2017

Sam Sunderland ha aprofitat les errades dels preferits del ral·li per ser el més ràpid del dia, i com a nou líder de la classificació general en una etapa reduïda per les condicions meteorològiques.

La cinquena etapa del Dakar començava amb la confirmació d’una hora de penalització a les quatre Monster Energy Honda Team de Joan Barreda, Micael Metge, Ricky Barbec i Paulo Gonçalves per culpa de repostar en una zona no autoritzada.

D’aquesta manera, Joan Barreda que era líder, finalitzava el dia a 40 minuts de Pablo Quintanilla (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing).

La etapa d’avui era la continuació de mala sort per Honda que veia com un Michael Metge començava marcant el ritme i s’ubicava a la roda de Barreda. Però el castellonenc es sortia de la ruta i perdia temps, produint un efecte bumerang a altres pilots que l’estaven seguint com era el cas de Metge, Xavier de Soultrait, Stefan Svitko i Pablo Quintanilla.

Barreda aconseguia tornar a l’itinerari ideal molt abans que De Soultrait  o Quintanilla que es desviaven encara més. El de Honda perdia fins a 37 minuts, mentre que De Soultrait i Quintanilla perdien 29 i 18 minuts respectivament.

També es perdia de la ruta Adrien Van Beveren (Yamalube Yamaha Official Rally Team) que tot i l’errada acabaria tercer del dia.

Tot pintava molt bé per Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team) que obria l’etapa i estava essent el més ràpid sense cometre errors. Fins que el austríac feia mitja volta, pensant que anava equivocat de la ruta. El de KTM perdia fins a 33 minuts, i el seu company eslovac, Svitko cometria la mateixa errada, perdent fins a 49 minuts avui.

I tot això només succeïa a la primera part de la especial. La segona part no es podia celebrar degut a una pista impracticable per les males condicions meteorològiques, això significava que els preferits com Walkner, Svitko o Barreda no podien recuperar l’avantatge perdut.

A tot això, Sam Sunderland (Red Bull KTM Factory Team) que no cometia cap error de navegació aconseguia la victòria de la etapa i es situa com a nou líder del ral·li amb 12 minuts d’avantatge sobre Quintanilla i 16 sobre Van Beveren. Gerard Farres (Himoinsa Dakar Team) puja a la quarta posició a 21 minuts del britànic. Walkner completa el top5 a 29 minuts.

Paulo Gonçalves es situa com a la millor Honda oficial en la classificació general en desè lloc, a una hora i 8 minuts de Sunderland, mentre Barreda és dotzè a una hora i dotze minuts.