El belga ha estat relegat al segon equip de la marca i tindrà de company a Kevin Abbring a l’última cita de la temporada del WRC. El seu lloc serà ocupat pel neozelandès Hayden Paddon, que serà el company de Dani Sordo.


Aquesta decisió es va fer pública ahir després que Neuville no hagi demostrat la seva millor cara aquesta temporada. Tot i això, el belga és cinquè en el campionat amb dos podis en onze ral·lis.

Neuville va ser, precisament, durament criticat pel director de l’equip, Alain Penasse, acusacions a les que el belga va respondre dient que no estava disposat a córrer riscos amb el seu i20 WRC perquè no podria igualar el ritme dels Volkswagen Polo R WRC.

Hyundai ha explicat que la decisió ha estat presa per ajudar a que Neuville torni a tenir confiança amb vista al 2016 sense la pressió de lluitar pel subcampionat de marques. L’equip coreà és tercer a la classificació general un punt per sota de Citroën.

“Aquesta decisió s’ha assolit després d’una productiva reunió amb l’equip, en el qual els dos hem discutit obertament sobre les nostres sensacions abans de les últimes curses de la temporada i la planificació per a 2016”, ha comentat Neuville, que ha dit que ara es podria exclusivament a córrer al màxim.

“Això serà important per recuperar la confiança de cara a 2016. L’any que ve serà una temporada important per a tots nosaltres, de manera que aquesta estratègia em permetrà entrar al període hivernal amb la mentalitat perfecta”.

Penasse ha emfatitzat que l’elecció ha estat una decisió conjunta i pensada per beneficiar a l’equip i a Neuville.

“Sumar tants punts com puguem en aquests ral·lis és vital i l’estat de forma dels pilots és clau per al nostre potencial. Parlant amb Thierry, sentíem que havíem de trobar una manera que ell pogués recuperar la confiança i creiem que treient-li la pressió de lluitar pel subcampionat l’ajudarà per tornar més fort el 2016”.

“Tot l’equip està al 100% amb Thierry i creiem que és la decisió correcta per al Ral·li de Gal·les GB. Hem pres decisions semblants en el passat amb altres pilots i vam obtenir bons resultats i esperem que això torni ser beneficiós no només per a l’equip, també per Thierry”, ha afegit.

Paddon va substituir a Sordo a l’equip principal en el Coates Hire Ral·li d’Austràlia i després de les seves destacades actuacions aquesta temporada espera haver-se guanyador la renovació de contracte amb Hyundai.

Nota de Premsa de WRC.com