Site icon FormulaRapida.net

Öncü fa història guanyant a moto3

Copyright: Moto GP

El pilot turc, que debutava avui en el campionat mundial de Moto3 de la mà de l’equip Red Bull KTM Ajo, s’ha convertit en el pilot més jove de la història a guanyar una carrera, a més de ser el primer turc de la història en aconseguir- . A Öncü l’han acompanyat al podi Jorge Martín i John McPhee, en una cursa amb múltiples caigudes.

La carrera d’Öncü ha estat molt constant, des de la quarta posició ha superat al tailandès Atiraphuvapat, i encara que s’ha vist superat per Bezzecchi, ha avançat a McPhee per mantenir-se al TOP3. Aquest trio de cap s’ha mantingut en les primeres 5 voltes, fins que Bezzecchi ha caigut al revolt 4, el que ha concentrat més accidents. Per darrere, di Giannantonio i Jorge Martín s’ajuntaven en un grup amb McPhee a la vora del podi, amb l’italià lluitant pel subcampionat amb Bezzecchi, Martín no l’ha pressionat.

Amb Öncü segon a menys de 3 segons d’Arbolino, que s’havia mantingut com a líder des de l’inici, la cursa no estava ni molt menys acabada. Contra les indicacions d’Aki Ajo des del mur, el jove turc seguia estrenyent a Arbolino, sense voler confirmar-se amb el podi. D’aquesta manera s’ha arribat a la volta 11, quan, de nou al revolt 4, Arbolino ha caigut, cedint el liderat al debutant Öncü, que a més comptava amb 6 segons de marge amb el grup de di Giannantonio, Martín i McPhee .

En aquest segon grup, la segona caiguda de Bezzecchi ha facilitat en gran manera les opcions de di Giannantonio per ser subcampió del món, amb el que ha retrocedit i s’ha dedicat a gestionar els 10 segons de marge que tenia amb Bastianini, deixant a Martín liderant la càrrega per acostar-se a Öncü. Però això no ha passat, el turc ha seguit amb un ritme inabastable per als seus perseguidors, i s’ha plantat a falta de 8 voltes amb 8 segons d’avantatge. A partir d’aquí, només depenia d’ell mateix, ha seguit rodant al mateix ritme durant les següents 4 volta, i només llavors ha baixat el ritme per evitar una caiguda, encara que en l’última volta ha tingut un ensurt important.

A la zona del darrere, com a la davantera, la clau estava en mantenir-se sobre la moto, hi ha hagut un gran nombre de caigudes, de manera que qui es mantenia en pista, fins i tot si aconseguia tornar-hi, tenia moltes possibilitats de puntuar. Un dels que ha aconseguit puntuar, ha estat el pilot local Jaume Masia, que a més s’ha convertit en el millor rookie de la temporada, després de la caiguda del seu rival Foggia. Gran final de temporada per Moto3, amb una gran promesa de futur.