Sebastien Ogier surt més líder encara després de la segona etapa del Ral·li d’Austràlia. El pilot francès li ha tret més de deu segons al seu company d’equip, Jari-Matti Latvala, que per culpa d’una mala elecció de pneumàtics en una de les especials ha perdut el liderat i molt de terreny. La lluita pel podi queda reduïda entre Andreas Mikkelsen i Kris Meeke, amb aquest últim perdent una mica de temps en ser sancionat.


Després de tenir ahir una primera etapa molt igualada, avui les posicions s’han dissipat i les coses semblen anar agafant forma de cara a les últimes especials de demà. Al capdavant de la classificació s’ha aferrat amb força Sebastien Ogier, qui li a tret més d’onze segons a Jari-Matti Latvala, i tot gràcies a l’hora d’escollir pneumàtics. El francès de Volkswagen només ha posat un pneumàtic del compost tou, mentre que el seu company ha optat per muntar dos de tous a causa de les prediccions que apuntaven a possibles tempestes. Però al final la meteorologia ha anat a favor del vigent campió i s’ha portat amb fermesa l’última especial que repetia el tram de 49 quilòmetres.

Andreas Mikkelsen ha completat el passeig de Volkswagen amb la tercera posició, i d’aguantar demà es podria firmar un històric triplet de la marca alemanya. Mikkelsen ha estat lluitant amb Kris Meeke durant tota la jornada, i al final del dia el britànic s’ha quedat a només un segon i mig de distància. Llastimosament fa poques hores s’ha anunciat una penalització d’un minut a Meeke per escurçar excessivament un revolt, i amb això perd gran part d’opcions al podi i haurà de medir-se demà amb Mikko Hirvonen per la quarta plaça.

Un altre dels perdedors d’aquesta segona etapa ha estat Hirvonen, qui ha arriscat massa al muntar els tous a les quatre rodes, i finalment com apuntàvam anteriorment la pluja no va aparèixer i el finlandès de Ford va anar perdent un munt de punts pel camí. Tot i això es manté en quarta posició gràcies a la sanció de Meeke, i li tocarà defensar aquest lloc contra el britànic, el qual serà un dels punts més calents de la tercera etapa.

En sisena posició apareix l’altre Citroën de Mads Ostberg, qui s’ha anat recuperant una mica del mal inici de Ral·li i ja li treu set segons a la sorpresa d’aquesta prova australiana, Hayden Paddon, l’ídol local que es manté a un gran ritme en la setena plaça. A més d’un minut trobem al seu company d’equip i cap de files de Hyundai, Thierry Neuville, qui segueix recuperant posicions després de l’incident que va patir ahir i li va fer perdre fins a dos minuts.

El belga ja es troba en vuitè lloc, però molt a prop de Elfyn Evans, que li trepitja els talons per darrere després de superar-lo al llarg del dia. La zona de punts la tanca Robert Kubica, molt allunyat de la competència a causa d’un nou contratemps en el dia d’avui. El polonès es va distreure en veure una llum d’emergència al tauler de control del seu Ford Fiesta, el que el va portar a perdre la part posterior  i colpejar-se en una rasant. Per sort el monoplaça no va quedar molt malmès i l’expilot de Fórmula 1 segueix viu en aquest Ral·li d’Austràlia.

La tercera i última etapa de demà es desplaçarà fins al nord de Coffs Harbour, on els pilots afrontaran dos bucles idèntics de tres especials i 89,62 quilòmetres en total. Al final del dia es disputarà la Power Stage que li atorgarà punts extres als tres primers classificats d’aquesta super especial.