Sebastien Ogier està liderant molt còmodament el Ral·li de Gal·les després del final del segon dia, i és que el seu màxim rival a la prova, Jari-Matti Latvala, ha patit un accident que li ha fet endarrerir-se tres minuts. Per això, la lluita pel podi entre els Citroën de Meeke i Ostberg, al costat del Ford d’Hirvonen, han estat la major atracció de la segona etapa gal·lesa.


El francès afrontarà tranquil·lament l’última jornada de demà amb una renda de 58.1 segons amb el seu Volkswagen Polo R WRC després que el seu company d’equip, Jari-Matti Latvala, s’hagi sortit en el primer tram del dia i hagi perdut més de tres minuts.

L’error de Latvala ha deixat a Mikko Hirvonen, Kris Meeke i Mads Ostberg lluitant per la segona posició. S’han intercanviat els llocs pràcticament durant tots els trams fins que Hirvonen s’ha consolidat en la segona plaça amb el seu Ford Fiesta amb un avantatge mínim de 3.4 segons sobre Kris Meeke i el seu Citroën DS3 WRC.

Les condicions en els boscos del nord de Gal·les eren més fangoses que les d’ahir, especialment en els trams de la tarda, de manera que Ogier no ha pres cap risc. El francès només ha entrat en el top 6 en sis dels nou trams del dia, que han sumat 113.74 quilòmetres contra el crono.

“No ha estat un dia fàcil ja que els trams patinaven molt, especialment l’últim de tots, que hem fet de nit”, ha dit Ogier. “Tinc un avantatge còmode, així que demà només necessito pilotar de la mateixa manera i intentar creuar la línia de meta.”

La lluita pel segon lloc ha il·luminat els boscos gal·lesos. Hirvonen havia mantingut el control inicialment, però abans de l’assistència del migdia, Østberg superava tant al finlandès com a Meeke, quan els tres rodaven enganxats en 1.4 segons.

No obstant això, el noruec ha rebut una penalització de 10 segons per arribar tard a un control i un pneumàtic sense dibuix li ha provocat una pèrdua addicional de 15 segons. Per tot això ha descendit a la quarta plaça de la general. Hirvonen i Meeke s’han intercanviat dues vegades les posicions, però el finlandès s’ha mantingut per davant després de l’últim tram de la jornada.

Thierry Neuville ha aprofitat els problemes d’Ostberg per apropar-se a la quarta plaça, tot i haver colpejat una xicant en el penúltim tram, descentrant un dels seus fars. La diferència entre tots dos és de 3.3 segons.

Elfyn Evans ocupa la sisena plaça amb el seu Fiesta RS, per davant del seu company Ott Tänak. Henning Solberg marxa vuitè malgrat haver perdut 40 segons a conseqüència d’una punxada. Latvala, qui ha trencat també el amortidor davanter dret en l’accident que ha patit al matí, ha remuntat fins a la novena posició. Completa la classificació Martin Prokop en dezena plaça.

Andreas Mikkelsen ha hagut d’obrir carretera al reenganxar-se en la jornada d’avui després de l’abandonament al que es va veure abocat ahir per un trencament en la suspensió. El noruec s’ha trobat la pista en les millors condicions possibles, ja que el ferm es va deteriorant amb el pas dels cotxes. Mikkelsen ha guanyat quatre trams al matí i un altre més a la tarda, tot i una fallada en els intèrfons.

L’última etapa de demà consta de sis especials curtes i un total de 46.12 quilòmetres. L’última d’elles, el Power Stage, s’emetrà en directe per televisió, i lliurarà punts extra als tres pilots més ràpids.

Press Release WRC.com