Site icon FormulaRapida.net

Luthi Guanya La Cursa Caòtica De Qatar

El pilot suís ha guanyat la primera cursa de la temporada, que ha estat marcada per males decisions de direcció de carrera i per la sortida, que fins a 8 pilots se l’han saltat. Salom ha estat segon i Corsi tercer.

 

Jonas Folger va fer una molt bona sortida, tirant des dels primers metres i escapant-se del grup perseguidor. Lowes va recuperar la segona posició després que Nakagami, l’avancés en els primers metres, sortint vuitè.

Rins, Zarco, Schrotter i Lowes van ser penalitzats amb un ride-through per saltar-se la sortida, mentre per davant Folger havia caigut a terra quan anava liderant. Això va deixar a Luthi i a Morbidelli al capdavant.

Nakagami i Mulhauser també van ser penalitzats, va fer que Corsi i Cortese quedessin lluitant per l’últim esglaó del podi.

Alex Marquez va anar a terra després de no haver quallat un bon inici de carrera amb molts problemes.

A falta de 10 voltes per al final, teníem dues lluites al capdavant. Luthi i Morbidelli es barallaven per la victòria, mentre Cortese i Corsi lluitaven per la tercera posició. Per darrere, els pilots que havien estat sancionats, estaven remuntant i s’acostaven als punts.

Durant les següents voltes la cursa es va estabilitzar, i els pilots de cap es van dedicar a estudiar-se els uns als altres.

Però llavors l’acció va començar en els despatxos, Morbidelli i Cortese estaven sent investigats per saltar-se també la sortida, però com era ja el final de la cursa, van ser sancionats amb 20 segons. Això els pilots no ho sabien, i van continuar lluitant.

Luthi va guanyar la cursa seguit d’un impressionant Luis Salom, que després de remuntar, se les va apanyar per avançar Cortese i Corsi en pista. Aquest últim va ser el pilot que va tancar el podi. Syahrin va ser quart, seguit de Aegerter, Kent, Morbidelli, Rins, Lowes i Marini.

La carrera va ser un autèntic caos, fins i tot el propi Alex Marquez va declarar que el semàfor va fer una espurna bastant extranya, i suposa que va ser això el què va provocar que més d’un pilot es saltés la sortida. A part d’això, direcció de cursa va trigar molt a sancionar Morbidelli i a Cortese.