Site icon FormulaRapida.net

Gasly guanya la penúltima cursa i es posa líder de la GP2

Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Saturday 26 November 2016. Pierre Gasly (FRA, PREMA Racing) celebrates with Helmut Markko, Consultant, Red Bull Racing. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic ref: Digital Image _X4I2829

Gasly aconsegueix la victòria en la penúltima cursa del campionat, una victòria que li permet seguir en la lluita pel Mundial i arribar líder a l’última cursade l’any. El podi l’han completat Matsushita i Markelov. L’altre candidat al títol, Giovinazzi, no ha tingut una bona cursa però ha sabut fer servir la calculadora per mantenir les opcions de cara a la cursa de demà.


 

Sota la lluna d’Abu Dhabi, la primera cursa de l’últim cap de setmana començava; una cursa que ja podria coronar a un dels dos pilots de Prema com a campió.

La sortida va ser força neta: Gasly es defensava per mantenir la primera posició i Sirotkin el seguia de molt a prop. Darrere del rus es trobaven Matsushita i Rowland amb Markelov a la cinquena posició i Giovinazzi aguantant a la sisena. D’altra banda, es veia la primera virolla de la cursa: De Jong patia una sortida de pista i s’incorporava en última posició.

Com el campionat estava tan atapeït, Gasly se centrava en fer voltes ràpides per intentar aconseguir aquest punt extra que li podria ajudar a aconseguir el campionat ja en aquesta cursa.

A la volta 4, Jeffri es veia obligat a abandonar a causa del toc a la sortida amb De Jong. A la volta següent, Matsushita li guanyava la segona posició a Sirotkin. Per darrere, Giovinazzi es veia amb problemes, ja que li era difícil controlar la part posterior del cotxe. A causa d’això, Lynn atacava l’italià en la recta, però Giovinazzi tancava molt bé les portes a la frenada.

A partir volta 6, molts pilots van entrar a canviar pneumàtics i Rowland es va retirar a causa d’un punxada.

Gasly es col·locava desè després de la seva parada a box, però ràpidament superava a Bernstorff per posar-se novè. Tot i així, hi havia 8 pilots que, com no sortien amb el pneumàtic supertou, no havien parat encara. Matsushita era un d’ells i liderava la cursa per davant de Lynn, Marciello, Ghiotto, Cecotto, Canamasas i De Jong.

Giovinazzi, després del seu canvi de gomes, va caure fins a la P15. Gasly, a l’equador de la cursa, ja rodava en setè lloc després d’avançar a Armand i De Jong.

En superar la meitat de la cursa, Deletraz, Rowland, Gelael, Malja i Jeffri eren els pilots que estaven fora de carrera, mentre Matsushita seguia liderant amb Lynn i Marciello per darrere, els tres sense haver parat encara a canviar pneumàtics.

Giovinazzi començava la seva remuntada, escalant fins a la dotzena posició. A 10 voltes per al final, l’italià es trobava per darrere de Nato i retallant-li unes dècimes cada volta. Alhora, Gasly també seguia remuntant i es col·locava sisè, desplaçant a Canamasas fins a la setena posició. A la volta 23, Giovinazzi es llançava a per De Jong i aconseguia col·locar-se onzè. A la volta següent, el francès de Prema avançava a Ghiotto i a Marciello.

Lynn canviava les gomes en la volta 27 però va perdre temps a causa d’uns problemes amb la roda davantera dreta. Això va ajudar a Giovinazzi, ja que Lynn va sortir per darrere de l’italià i li va fer guanyar una posició.

A 3 voltes per al final, Matsushita s’adjudicava la volta ràpida, sent l’únic a baixar de l’1: 52.000, però a Gasly li van notificar per ràdio que havia de reservar pneumàtic i intentar fer la volta ràpida en l’última volta de la cursa.

A l’última volta, el francès de Prema començava el seu gir fent rècord del primer sector, però no va poder fer el mateix en els dos següents.

I així s’acabava la cursa: Gasly es feia amb la victòria amb Matsushita segon i Markelov tercer. Sirotkin arribava a meta en quarta posició i Giovinazzi aconseguia avançar a Nato en l’última volta per acabar cinquè. En el setè lloc trobàvem a Cecotto, Lynn en el vuitè, Latifi en el novè i Marciello tancava el Top 10.

Demà hi haurà el títol en joc una altra vegada: Gasly s’ha posat per davant en el campionat, però hem de recordar que Giovinazzi no li regalarà res i demà, al sortir amb la graella invertida, l’italià sortirà per davant. El desenllaç final serà a les 11:20 del matí (hora espanyola).