Sébastien Buemi ha sortit guanyador del primer ePrix d’aquesta temporada, disputat a Hong Kong. Di Grassi ha estat segon després d’una magnífica estratègia que l’ha permès pujar a un podi tancat per Nick Heidfeld.


El primer ePrix de la tercera temporada de la Fórmula E ja ha començat i el campionat torna a estar obert. Els dos campions, Piquet i Buemi, tornen a estar més forts que mai, i és que mentre que el primer ha fet la pole position, l’altre ha sortit victoriós de Hong Kong.

Tot i haver marcat el doblet al qualifying, no ha estat el millor dia per l’equip NEXTEV NIO. Els seus dos pilots s’han mantingut al liderat les primeres voltes fins que Turvey ha perdut la segona posició als primers compassos en benefici de Sam Bird (DS Virgin Racing) i Buemi (e.dams Renault), que ha estat molt hàbil després de sortir des de la cinquena posició.

A la primera volta també es produïen força incidents, veient com Ma Qing Hua (TECHEETAH) impactava en la tercera frenada contra la part posterior del monoplaça de Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport). La forta drenada de l’impacte causava també que el seu company d’equip Lucas Di Grassi impactés darrere del cotxe del xinès. Abt i Ma s’aturaven a canviar el cotxe mentre que Di Grassi canviava el frontal del seu cotxe, quedant molt enraderit. Junt amb Abt i Ma, el company d’equip d’aquest últim, Jean-Éric Vergne, també canviava el cotxe. Els tres acabarien abandonant.

A la volta 18 López (DS Virgin Racing) impactava contra les barreres. A tres segons venia el líder, Piquet Jr, que no podria evitar l’espanyol i perdia temps maniobrant per esquivar-lo. Bird i Buemi agafaven el liderat de la cursa, que seguiria sota el cotxe de seguretat. Buemi s’aturaria durant el període de suspens de la competició, i Piquet i Bird ho farien ja amb bandera verda.

Bird tenia seriosos problemes per arrencar el segon cotxe. Perdia 50 segons i es reincorporava a la cua. Evans tenia el mateix problema, però no sortiria del pit-lane. El més hàbil havia estat Lucas Di Grassi, que després d’haver hagut de parar a canviar el morro s’aturava aprofitant el cotxe de seguretat i sorprenentment era segon darrere de Buemi.

La cursa s’havia estabilitzat, deixant a un constant Nick Heidfeld (Mahindra Racing) en ´tercera posició. El seguien Prost i Turvey, mentre que Piquet era vuitè. Els NEXTEV NIO perdrien encara més posicions fins a ser vuitè i onzè, sumant tan sols quatre punts.

Havent completat les quaranta-cinc voltes, el vigent campió, Sébastien Buemi portava el seu e.dams Renault cap a la victòria per davant del vigent sots-campió Lucas Di Grassi. Junt amb la pole del primer campió de la història de la Fórmula E, Piquet Jr, queda clar que aquesta temporada promet.

La el proper ePrix serà el 12 de novembre a Marrakech.