Johann Zarco s’ha endut un FP1 sota la pluja seguit de les Honda i les Ducati. Andrea Dovizioso ha liderat un FP2 en sec, seguit de Yamaha i Ducati satèl·lits. Rossi, Viñales i Lorenzo, provisionalment en Q1.

En una sessió matinal marcada per la pluja, Johann Zarco s’ha portat el millor temps (2: 05.201) en els últims minuts. Segon ha estat el líder del mundial Marc Márquez, amb Jorge Lorenzo, que ha estat al capdavant gran part de la sessió, tercer.

Darrere d’ells es troba Dani Pedrosa, seguit de les dues Yamaha oficials. Valentino Rossi ha superat al seu company d’equip Maverick Viñales, que, tot i haver acabat sisè, ha patit més del que és habitual a causa de la pluja. Dels pilots que comanden el mundial, que ha patit més ha estat Andrea Dovizioso, que ha acabat 13è a 1 segon de Zarco. Andrea Iannone va protagonitzar l’única caiguda de l’entrenament.

La segona sessió es va disputar en condicions normals, tot i que la pista seguia una mica humida en començar i els registres dels primers 10 minuts van ser poc significatius. No obstant això, els temps de la primera sessió van ser batuts pel que fa als pilots van donar les primeres voltes competitives amb els pneumàtics llisos.

Un dels moments més destacats de la sessió es va donar a falta de 10 minuts, quan Lorenzo va sortir a pista amb un estrany carenat, que tracta d’emular l’efecte que tenien les ara il·legals aletes.

Pedrosa va liderar la majoria de la sessió, amb temps al voltant del 01:56 alt. No obstant això, en l’últim minut, les Ducati van fer bons registres, i Dovizioso (1: 56.332) es va endur el millor temps, seguit de Jonas Folger, Danilo Petrucci, Zarco, Héctor Barberá i Scott Redding. Rossi, Viñales i Lorenzo van quedar fora del Top 10, de manera que corrien el risc, en cas que plogués al FP3, d’haver de passar per la Q1.