WSK Promotion ha presentat aquesta setmana el seu programa de carreres de la pròxima temporada amb importants novetats respecte el calendari, les categories, els formats, els pneumàtics i altres aspectes tècnics.

El calendari de 2019 de WSK Promotion estarà format per 12 rondes internacionals de karting, a més d’un test hivernal, repartides al llarg de tot l’any de gener a novembre. Hi haurà, com és habitual, quatre categories: 60 Mini, OK, OK Junior i KZ2. Les tres primeres disputaran totes les curses de la temporada, mentre que els KZ2 només en disputaran la meitat (6).

En els caps de setmana en els que es disputin les quatre categories, el format serà el mateix que l’habitual en els últims anys amb pre-finals i finals per a totes les categories. No obstant, en les rondes en les que no hi seran els KZ2, s’introduirà una nova carrera extra de 60 Mini i d’OK Junior. Serà la Final B, oberta per a tots aquells pilots que no hagin pogut classificar-se per a la Final des de la Pre-Final.

Un altre de les novetats de la pròxima temporada serà que una de les rondes es disputarà de nit. El 30 de juny el circuit italià Adria Karting Raceway acollirà l’última prova de les WSK Euro Series per a les categories 60 Mini, OK i OK Junior en un esdeveniment nocturn que tancarà la primera part de la temporada abans d’una llarga aturada fins a finals d’octubre.

Però el més important per als aficionats espanyols al karting és que, tot i que inicialment semblava que el WSK tornaria a la península, finalment ha caigut del calendari la ronda que s’havia de disputar al circuit aragonès de Zuera. Tampoc hi haurà WSK la pròxima temporada al circuit alemany de Wackersdorf i la única ronda que es disputarà fora del territori italià serà a Angerville (França). Aquest és el calendari complert:

D’altra banda, la organització també ha concretat de forma oficial el nou reglament tècnic. Els pilots de 60 Mini i d’OK Junior tindran a Vega com a subministrador únic de pneumàtics amb compostos opcionals, mentre que en OK i KZ2 serà Bridgestone Prime qui s’encarregarà de les gomes. Panta serà l’aprovisionador exclusiu de combustible.

A més, a la categoria 60 Mini serà obligatori tenir instal·lat un nou silenciador únic fabricat per Elto i marcat per WSK. Tindrà un preu de 80 euros i estarà disponible a partir del 15 de gener per a que tots els pilots i equips el puguin començar a provar en el test hivernal que obrirà la temporada el pròxim cap de setmana del 19 i 20 de gener a l’Adria Karting Raceway.