Sebastien Ogier i Julien Ingrassia s’han coronat aquesta cap de setmana com a campions de la temporada 2018 del World Ralli Championship després de la victòria de Latvala en el Ral·li d’Austràlia.

El Ral·li d’Austràlia començava amb mal peu per als dos candidats al títol mundial, Ogier i Thierry Neuville. Tant el pilot del Ford Festa com el del Hyundai i20 començaven fora del TOP5 i es veien amb l’obligació de remuntar.

Neuville donava el primer pas al capdavant poniendose al capdavant fins que en el SS6 sofria una burxada en la posterior esquerra i es menjava la ‘chicanne’. El pilot perdia temps i posicions a marxes forçades, i encara que es feia amb la victòria en el SS5, el belga no passava de la 10ª posició al final del divendres.

Al mateix temps, Ogier pujava el ritme, però no superava la setena posicón de la general després d’una victòria en el SS7. L’altre nom propi era Mads Ostberg i Torstein Eriksen que amb el Citroen es mantenien en les posicions de cap i guanyaven un gran SS3 amb Craig Breen i Scott Martin en la segona posició.

Breen també es feia amb el SS6, però les coses canviarien el dissabte amb una gran remuntada dels Toyota. Ott Tanak i Martin Jarveoja explotaven la classificació i superaven a Latvala i Anttila al final del dia.

Tanak va tenir un més que decent divendres després d’acabar cinquè en la general amb les victòries del SS4 i el SS8, mentre Latvala era tercer amb la victòria en el SS2. El pilot d’Estonia va dominar la jornada del dissabte amb victòries en el SS10, SS11, SS12, SS14, SS16 i SS17 i es posava al capdavant.

Tant Ostberg com Breen van tenir una jornada difícil, sobretot per al segon que perdia el control del cotxe i queia fins a la 10ª posició. Ogier va mantenir el ritme i es va fer amb la sisena plaça, mentre Neuville no aconseguia més que una victòria en el SS18.

Després d’unes jornades de dissabte i diumenge més que disputades, el Ral·li d’Austràlia acabava amb Jari-Matti Latvala en primera posició amb 2h59’52, seguit d’un superlatiu Hayden Paddon a +32” i Mads Ostberg en la tercera posició. Esapekka Lappi era 4t i el campió del món, Sebastien Ogier a la cinquena plaça a més de dos minuts.

Dolent cap de setmana per al francès que encara així es desfeia de Thierry Neuville en la lluita pel mundial. Ogier es feia amb l’or amb 219 punts, mentre Neuville era segon. Ott Tanak acabava el campionat tercer amb 181 punts, just per davant de Latvala i Dani Sordo.

En el campionat de marques, Toyota superava a Hyundai per 27 punts. M-Sport Ford es quedava amb la tercera plaça i Citroen no superava la quarta posició.

Amb el Ral·li d’Austràlia, el WRC tancava un dels campionats més interessants dels últims anys.