Marco Wittmann es fica de ple en la lluita pel campionat del DTM, gràcies a una cursa perfecte en la Race 2 del cap de setmana a Zandvoort, Holanda. Wittmann ha mantingut a ratlla a Rockenfeller. Loic Duval puja al podi per primer cop al DTM.

La cursa tenia una graella de sortida una mica diferent a els resultats de la classificació, després del incident entre Timo Glock i Edoardo Mortara. Glock que havia classificat cinquè, veia com quedava endarrerit a la última posició.

Però BMW patiria un ensurt més abans d’iniciar la cursa quan Tom Blomqvist perdia la porta del seu cotxe en la volta d’escalfament. Més patiment arribaria a la sortida en veure com Maxime Martin es quedava aturat a la sortida, juntament amb l’Audi de René Rast, sumat a la sortida falsa de Bruno Spengler.

Al davant, Marco Wittmann superava a Augusto Farfus al primer revolt, Jaime Green pujava a la tercera posició però perdria aquesta amb Mike Rockenfeller i Maro Engel, al sortir-se de pista al revolt 10.

Al completar la primera volta, Augusto Farfus entrava a box però l’estratègia d’aturar-se d’hora no li funcionaria. El de BMW veia com poc després perdria posició amb Robert Wickens i Jamie Green. Aquests dos pilots patirien un toc al revolt 12, que acabaria amb les aspiracions d’ambdós pilots per aconseguir punts.

Mentrestant, Ekström aconseguia evitar aquest accident i situar-se com a líder dels que ja s’havien aturat a box, però aquesta estratègia no era suficient per veure com Maro Engel sortia per davant d’ell 4 voltes més tard.

Però el drama arribava de nou, amb el pit stop de René Rast qui sortia davant d’Engel, però aquest el tocava en el revolt 5, provocant punxades de pneumàtics en ambdós pilots. A més a més, Rast amb el toc trencava la suspensió i s’havia de retirar de la cursa, juntament amb Paul Di Resta.

A meitat de cursa el campió Marco Wittmann entrava a box i tindria aire net per seguir sense problemes el seu ritme, fins que l’alemany atrapava a Loïc Duval qui encara no havia entrat a box i facilitava que Rockenfeller atrapés al pilot de BMW per lluitar per la victòria.

Però això finalment no succeiria, Wittmann s’assegurava la seva primera victòria de la temporada per 0.8 segons de marge sobre Rockenfeller. Loïc Duval s’assegurava el podi després de mostrar un ritme molt bo.

Per darrere, Mattias Ekström patia problemes amb el seu cotxe però tindria la sort de ser protegit per part de Nico Müller qui l’ajudava a mantenir la quarta posició dels atacs del Mercedes de Gary Paffett.

Per darrere completaven la zona de punts els BMW de Martin, Glock i Farfus, juntament amb el Audi de Green que superava a Spengler a l’última volta.

Amb l’abandonament de Rast, Mattias Ekström passa al liderat del campionat amb 125 punts, 7 més que Wittmann qui puja a la segona posició. Rast baixa a la tercera a 11 punts del líder. Tot i això encara queden 8 pilots amb possibilitats de guanyar el campionat. Aquest també són Rockenfeller, Glock, Martin i Auer.

Resultats:

1 Wittmann 2 Rockenfeller 3 Duval 4 Ekström 5 Müller 6 Paffett 7 Martin 8 Glock 9 Farfus 10 Green 11 Spengler 12 Engel 13 Mortara 14 Blomqvist 15 Auer 16 Wickens 17 Di Resta 18 Rast