Després de l’aturada estiuenca, el campionat del DTM torna a posar-se en marxa i ho fa en el circuit de Moscou, on Marco Wittmann ha liderat els entrenaments lliures de divendres amb Vietoris i Juncadella darrere d’ell.

 

El campionat alemany de turismes porta novetats. Esteban Ocon va fitxar per l’equip Manor de Fórmula 1 per ser pilot titular al costat del campió de la passada temporada del DTM, Pascal Wehrlein. Això suposa buscar-li un substitut al francès, i així ho va fer l’equip. En el seu lloc, han posat al jove pilot suec Felix Rosenqvist, qui és l’últim campió de la Fórmula 3, ja era pilot reserva de Mercedes al DTM i, a més, aquest any ja ha estat competint a la Indy Lights.

Maxime Martin era l’encarregat de marcar el primer temps de referència en la sessió, amb un 1:32.982, però Spengler i Wittmann no han trigat a millorar-lo, encara que Da Costa va tenir prou amb 3 voltes per rebaixar el temps i posar-se al capdavant amb un 1:31.943. D’altra banda, Ekström ha estat l’últim a sortir a pista, però durant la primera meitat de la tanda, Tomczyk encara no havia trepitjat l’asfalt.

Passat l’equador d’aquests primers entrenaments, Wittmann tenia el millor temps, amb un 1:30.787, amb Juncadella després d’ell a 1 dècima.

En els últims 10 minuts, alguns equips han aprofitat el pas per boxes dels pilots per practicar els PitStop. D’altra banda, els únics pilots que no havien aconseguit baixar el temps d’1:32.000 eren Tomczyk (1:32.045) i Scheider (1:32.425). També cal destacar que el primer dels esmentats, només ha donat 12 voltes en tota la sessió, mentre que altres pilots com Götz i Green han aconseguit rodar gairebé el doble.

A 5 minuts per al final, Vietoris s’ha colat entre Wittmann i Juncadella, quedant en segona posició a 12 mil·lèsimes per davant de l’espanyol.

Les posicions per darrere van canviar poc, així que el pilot alemany de BMW aconseguieix el millor temps de la sessió per davant dels nois de Mercedes ja esmentats. El Top10 l’han completat Auer, Farfus, Blomqvist, Mortara Ekström, Glock i Götz.