Williams Racing va anunciar un nou acord amb PKN Orlen de Polònia, que no només apareixerà en el seu cotxe de F1 2019 sinó també en l’equip.

Després de l’anunci de Robert Kubica com el seu pilot de 2019 juntament amb el principiant George Russell, Williams va signar un gran acord de patrocini amb l’empresa líder en combustibles i energia amb seu a Polònia, PKN Orlen.

L’acord significa que la marca de l’empresa s’inclourà en l’aleró posterior, al morro, en el sistema d’admissió de l’aire i en tots dos miralls del FW42. De fet, els cascos dels pilots també tindran el logotip, juntament amb el seu mono i el dels mecànics, i també en el kit de l’equip.

La subdirectora de l’equip, Claire Williams, va dir: “Ens complau anunciar que PKN Orlen s’associarà amb Williams Martini Racing la temporada 2019. Williams significa tecnologia, innovació i enginyeria de primera classe, i aquestes sinergies amb PKN Orlen ajudaran a impulsar la nostra associació”.

Daniel Obajtel, CEO i President de la Junta d’Administració de PKN Orlen afegir: “La cooperació entre PKN Orlen i Williams Martini Racing comença una nova era per als esports de motor a Polònia, així com la construcció de l’abast global de la nostra marca”.

“Val la pena recordar que el Grup Orlen té actius en cinc països d’Europa i Amèrica del Nord avui en dia. Els nostres productes estan disponibles a més de 90 països arreu del món. Això vol dir que estem buscant canals de comunicació globals per establir una posició internacional”.

“La participació en les curses de Fórmula 1 és una de les formes més efectives de promoure la nostra marca a través del patrocini esportiu, i estem encantats de participar en l’esport amb Williams. Com l’equip acaba d’anunciar a Robert Kubica com a pilot de carreres per 2019, l’únic polonès que va participar en la Fórmula 1, volem acompanyar-lo en el seu viatge de retorn al cim”.

Les especulacions de que l’acord amb Kubica estaria recolzat pel patrocini de Polònia eren fortes últimament. La xerrada havia estat durant el GP d’Abu Dhabi també quan el pilot polonès va ser confirmat oficialment com el nou pilot de Williams.

El pilot sortint Sergey Sirotkin va revelar que va entendre que la decisió de contractar Kubica es va produir una setmana després del GP del Brasil en una reunió. Els partidaris del pilot rus, SMP Racing, no volien continuar, el que eventualment va facilitar la participació de PKN Orlen.