Andreas Mikkelsen s’ha emportat el millor temps en la primera presa de contacte del WRC en terres de Gal·les. En l’emblemàtic bosc de Clocaenog, el noruec s’ha imposat als seus dos companys d’equip, Sebastien Ogier i Jari-Matti Latvala, a més del Ford de Robert Kubica.


Els pilots del Mundial de Ral·lis ja estan a Gran Bretanya, i avui han disputat la jornada de Shakedown en un tram de 3,32 quilòmetres, al qual han pogut fer de dos a cinc voltes, per posar a punt els vehicles de cara a la primera especial de demà. En aquesta primera presa de contacte, Volkswagen ja ha començat mostrant les seves armes, i ha situat els seus tres cotxes en les tres primeres posicions.

Andreas Mikkelsen s’ha emportat el millor temps amb 0,3 segons d’avantatge sobre els seus dos companys d’equip, el campió Sebastien Ogier, i el subcamepón Jari-Matti Latvala. El jove noruec comentava a WRC.com: “Vaig viure aquí durant un any quan tenia 17 anys per aconseguir el meu carnet de conduir, pel que és especial tornar. No ha canviat molt”, comentava al respecte de la població de Gal·les, Ruthin, on s’ha instal·lat el parc d’assistència d’aquest Ral·li. “Les sensacions amb el cotxe han estat bones. Vam poder provar en unes condicions similars en els tests previs al ral·li, però potser ara està més relliscós. Hem fet alguns canvis en el cotxe i ara em sento ben preparat “, ha conclòs.

Tant Mikkelsen com Latvala han fet la seva millor crono en la quarta passada, mentre que Ogier s’ha conformat en només fer les dues obligatòries. Aquestes han estat les paraules del finalandés tot just baixar del Polo R WRC: “Hem provat en unes condicions força bones, però la posada a punt és massa dura per el fang. Hem d’anar més tous per al ral·li, molt més tous en realitat, així que haurem de fer aquests ajustos aquest matí”.

Després del trio de Volkswagen s’ha situat de forma sorprenent Robert Kubica i el seu Ford Fiesta, deixant prop d’un segon respecte al liderat. Per darrere del polonès han tancat el Top 10 Ott Tanak, Kris Meeke, Elfyn Evans, Mikko Hirvonen, Hayden Paddon i Mads Ostberg. En aquesta classificació trobem a molts Ford, que semblen adaptar-se bé al fangós tram d’aquest Ral·li, i trobem a faltar als Hyundai, molt endarrerits sense trobar el ritme, tenint com millor referència el novè lloc de Paddon. També destacar que Henning Solberg ha patit danys a la part davantera del seu Ford Fiesta RS WRC, que li ha impedit aconseguir molt bons cronos.

Demà els pilots del WRC començaran oficialment aquest Ral·li amb la primera especial de gairebé 15 quilòmetres anomenada Gartheiniog, on en la cinquena especial de demà hi tornaran a passar. En total es correran les vuit primeres especials, amb un total de 145,78 quilòmetres de camins entre els boscos anglesos.