Emocionant sessió classificatòria de MotoGP en la que Maverick Viñales ha estat el millor dels catalans a la categoria reina amb el tercer lloc. A Moto2 pole position de Sam Lowes amb Albert Arenas dotzè. A Moto3 pole position de Jaume Masia.

Les Ducati imparables per a Maverick Viñales

En el primer tràmit, la Q1, Joan Mir aconseguia avançar a la Q2. Es quedaven eliminats Alex Márquez (catorzè), Pol Espargaró (quinzè), Iker Lecuona (vintè) i Valentino Rossi (vint-i-uné).

Ja en la Q2, sota un final de bojos, Maverick Viñales iniciava millorant el temps més ràpid de tots. Tot i això, encara faltaven les Ducati per aparèixer. Johann Zarco superava el pilot de Roses, i poc segons després era Jorge Martin qui es feia amb la pole position.

Pole Position per Sam Lowes, Albert Arenas dotzè

A Moto2, el gironí Albert Arenas aconseguia passar a la Q2 i finalment classificaria en la dotzena posició. Mentrestant, Xavi Vierge es quedava a les portes d’entrar a la Q2 i per tant, sortirà des del dinovè lloc demà.

La pole position se l’ha endut el líder del campionat, Sam Lowes. Aron Canet aconseguia el novè lloc, seguit d’Augusto Fernàndez. Hector Garzó sortirà des del vint-i-sisè lloc.

Pole Position per Jaume Masiá

A Moto3, Xavier Artigas passava fàcilment a la Q2 i acabaria en setzena posició, encara que demà té una penalització que li compromet tota la cursa. Per davant d’ell Jeremy Alcoba es feia amb el tercer lloc però sortirà en segona posició ja que Sergio Garcia, segon en la classificació, sortirà des del pit lane.

Pel que fa als valencians de la categoria petita, Jaume Masiá es feia amb la pole position. Carlos Tatay. El balear Izan Guevara ha classificat en desè lloc.