El passat divendres i dissabte a la localitat de Salou i organitzat pel RACC, es va disputar el 59 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

El 59 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada és una prova puntuable pel SuperCampeonato de España de Rallyes, Copa de España de Rallyes de Tierra, Campionat de Catalunya de Ral·lis i Ral·lis de Terra que, a més, puntuava per l’Open de Catalunya de vehicles Side by Side-2, el Volant Racc-Trofeu Mavisa, i la Challenge Rallycracks.

La prova constava d’un total de 556,66km dels quals 99,88km eren cronometrats, dividits amb 8 trams i dos dies. El primer dia, divendres, només el tram urbà de Salou (1,55km) i dissabte La Pobla de Massaluca-Villalba dels Arcs ( 23,28km), Horta-Bot (18,62km), Gandesa (6,49km) i el tram urbà de Salou (1,55km) tots tres a dues passades menys el tram urbà de Salou que era només a una passada, tots ells força coneguts.

El ral·li, amb un total de 88 inscrits, el van guanyar la dupla formada per Alejandro Cachón-Borja Hernández (Toyota GR Yaris Rally 2), segons Diego Ruiloba-Angel Luis Vela (Citroen C3 Rally 2) i sent tercers Nil Solans-Marc Martí (Hyundai i20N Rally 2). Dissabte, amb el gruix de la cursa es va llevar fred al matí, però que al migdia i a la tarda va ser força calorós. Tot i això, moltíssims aficionats van omplir de colors les voreres dels diferents trams per veure les evolucions dels equips.

Així doncs, al Campionat de Catalunya de Ral·lis el guanyador va ser el tàndem format per Nil Solans-Marc Martí (Hyundai i20N Rally 2), la segona posició va ser per Gil Membrado-Alejandro López (Ford Fiesta R5 MKII) i en tercera posició van quedar la parella formada per Sergi Pérez-Àxel Coronado (Hyundai i20N Rally 2).

Quant a la Copa de Catalunya de vehicles Side by Side-2 els guanyadors van ser Jesús Cucharrera-Pau de Las Heras (Can-Am Maverick X3 XRS), seguits a la segona posició per Joan Lascorz-Pau Palma (Can-Am Maverick X3) i tercers Pau Barca-Marc Closa (Polaris RZR XP 1000).

Miquel Pons-Carles Planell (Ford Focus 1.6) van guanyar la Challenge RallyCracks, seguits per Víctor Solórzano-Diego Rodríguez (Ford Focus 1.6), i per Àlex Rabell-Xavier Tort (Ford Focus 1.6).  Pel que fa al Volant RACC, Jordi San Andres-Blas Carlos Cabrero (Peugeot 208 PureTech 1.2 T) van guanyar, per davant de Kilian Santana-Isaac Pujol (Opel Corsa 1.2 T), i de Gerard Comellas-Jaume Garcia (Opel Corsa 1.2T).