Marc de Fulgencio i Enzo Joulié han viscut un final de setmana espectacular en la ADAC GT4 Cup en Lausitzring. Compartint un Mercedes AMG GT4 de l’equip Mücke, van aconseguir la Pole per a la primera cursa, on van quedar quarts i van guanyar la segona gestionant molt bé la seva posició.

Com ha sigut el cap de setmana

Marc de Fulgencio va ser immillorable en la classificació per a la cursa ADAC GT4 Germany de dissabte al Lausitzring ja que va fer el millor temps amb 1:28.402 minuts. A més de Mercedes-AMG, Porsche i BMW també estan entre els tres primers. Amb una distància de només 0,019 segons, Simon Birch va ocupar la segona posició. Els actuals líders del campionat, Michael Schrey i Gabriele Piana, van quedar tercers amb el BMW M4 GT4 amb 0,236 segons.

Per a de Fulgencio, és la segona pole position a l’ADAC GT4 Germany, després que sortís des de la primera posició al Circuit de Zandvoort el 2021. El resultat també és especial per al seu equip BWT Mücke Motorsport, doncs, té la seu a Berlín i disputa el seu partit a casa al Lausitzring.

En la primera cursa, De Fulgencio no va poder resistir l’atac de Gabriele Piana, guanyador de les dues primeres carreres del campionat en Oschersleben, però va mantenir fermament la segona posició. Després del canvi de pilots, Joulié, company de Marc, va atacar a Michael Schrey i en l’última volta tots dos es van tocar. Joulié va entrar en la meta primer, però va rebre una penalització de 15 segons, fet que va provocar que baixés a la cinquena posició.

La cursa del diumenge de l’ADAC GT4 Germany a Lausitzring va ser una veritable prova de motociclisme degut a la pluja. Al final, Enzo Joulié i Marc de Fulgencio van guanyar  amb el Mercedes-AMG GT4 de BWT Mücke Motorsport, celebrant la victòria a casa. El segon lloc va ser per Finn Zulauf i Josef Knopp al Porsche 718 Cayman GT4 per davant dels seus companys Max Kronberg i Hendrik Still.“Aconseguir una victòria a casa per a BWT Mücke Motorsport aquí al Lausitzring és una cosa molt especial. Definitivament, ho celebrarem molt com a equip avui”, va mencionar de Fulgencio.

Copyright: Arnau Viñals FormulaRapida.net

Abans de la sortida, la cursa ADAC GT4 Germany de diumenge al Lausitzring va ser molt agitada. La pluja va esclatar mentre encara estaven a la graella, fet que va provocar que col·loquessin els neumàtics de pluja. La cursa també s’ha aclarit darrere del cotxe de seguretat i el pilot de Porsche Zulauf, que havia sortit des de la pole position, també va determinar inicialment què estava passant. No obstant això, després d’uns deu minuts de cursa, es va formar un duel entre Hendrik Still i Zulauf, que va tornar a prendre el lideratge poc abans de la meitat de la cursa després que Still hagués tingut una lleu col·lisió amb un altre cotxe. Mentre que Joulié, ocupava la tercera posició durant bona part de la primera meitat de la cursa.

Com que la pluja va parar, els pilots van haver de canviar els neumàtics slicks, tot i que encara no estava completament seca. Va haver-hi una bandera groga i els dos Porsche de cap van ser penalitzats amb un ‘drive through’. Així doncs, de Fulgencio, que anteriorment era el tercer classificat gràcies a Joulié, va heretar el lideratge i, finalment, va conduir amb confiança fins a la victòria, que també va suposar el triomf de Joulié a la classificació júnior.

A la fase final, es va desenvolupar una notable batalla a tres per la segona posició entre els Porsche de Knopp i Kronberg i Piana del BMW. L’italià ho va donar tot, però no va trobar el camí. No obstant això, juntament amb el seu company d’equip Schrey, continua liderant la taula ADAC GT4 Germany. Kronberg també estava content per la victòria a la classificació del Trofeu.

Així va el campionat

En primera posició Piana-Schrey amb 88 punts; en segona Zilauf-Knopp amb 66; tercers De Fulgencio-Joulie amb 56; quarts Kronberg-Still, 43 i cinquens 5. Rosam-Fourie amb 41.

La pròxima cursa es celebrarà el cap de setmana del 5 al 7 de juny a Norisring.