Jorge Martín va guanyar la cursa llarga de MotoGP de Le Mans. Martinator es va emportar un duel a tres amb Pecco Bagnaia i Marc Màrquez. Li treu 38 punts a Bagnaia, 40 a Márquez i Bastianini, empatats. Marc Màrquez va ser segon després d’una remuntada brutal i una passada increïble a Bagnaia en l’última volta.

Gran sortida de Pecco Bagnaia

A diferència de l’ocorregut en la cursa Sprint de dissabte, el vigent campió Pecco Bagnaia va tenir una magnífica sortida que li va permetre situar-se per davant de Jorge Martín  i d’Aleix Espargaró. Per la seva banda, Marc Màrquez, qui també va tenir una bona arrencada malgrat ser difícil emular el vist el dissabte, va travessar la línia de meta per primera vegada en vuitena posició després de partir 13è. Entre el ‘93‘ i els tres primers es van situar Fabio Di Giannantonio, Pedro Acosta, Maverick Viñales i Enea Bastianini. No obstant, Brad Binder també va tenir una bona sortida després d’aconseguir rodar dins del Top 12 després de només 4 voltes disputades després de partir en l’última posició de la graella.

Copyright: MotoGP
Primeres posicions de la cursa de diumenge. Copyright: MotoGP

Amb Bagnaia i Martín en la seva pròpia carrera, a poc més de mig segon es trobava un quintet de pilots disposats a lluitar per l’últim calaix del podi. Els dos errors consecutius de trajectòria d’EspargaróDi Giannantonio van afavorir l’acostament de Viñales, Màrquez i Bastianini. Una disminució en el ritme del ’41’ li va relegar en poques voltes al sisè lloc abans de sortir-se de pista en la lluita per mantenir la seva posició amb ‘La Bèstia‘, qui venia al seu darrere. El pilot d’Aprilia va caure fins a la vuitena posició. Finalment, l’incident va ser investigat i Bastianini va rebre una ‘Long Lap’ com a penalització. També Alex Rins era sancionat amb passar per la ‘Long Lap‘ per tallar una chicane. No li canviava molt perquè anava últim.

Primera caiguda de Pedro Acosta

El gran perjudicat del cap de setmana ha estat el rookie Pedro Acosta. Després d’una bona sortida i agressiva, en dues voltes superava a Viñales per a situar-se cinquè. No obstant això, el rookie de la categoria va voler superar a Di Giannantonio i es va llançar en la corba 8, però es va colar. A més, hi havia poc espai, perquè teniai a prop a Aleix Espargaró i el Tiburón de Mazarrón va caure en la tercera volta. És el primer zero de la temporada i de la categoria de MotoGP amb la seva tradició a Le Mans que mai ha aconseguit acabar la cursades del seu debut quatre anys enrere en Moto 3.

Uns metres després, Marco Bezzecchi també va sofrir les conseqüències del canvi de temperatura respecte al vist durant tot el cap de setmana. L’italià va caure quan rodava 8è, cedint la posició a Fabio Quartararo, que també va caure quan el francès era sisè.També va caure Joan Mir quan anava 15è. Era la millor Honda de la graella.

Lluita per la victòria fins a l’última volta

Marc Màrquez, mancant 10 voltes per al final, rodava a poc més de dos segons de la gran lluita per la victòria entre ‘Pecco‘ i Martín que marcava un bon ritme darrere de l’italià. Els primers enfrontaments entre els dos grans favorits van ajudar a Marc a acostar-se a la lluita per la victòria.
Mancant 7 voltes, Martín va aconseguir superar a Bagnaia. El de Gresini, que venia a un gran ritme, es va acostar als dos primers per a sumar-se a la lluita. Després de 4 voltes el ’93’ va superar a ‘Pecco‘ en l’últim sector. Bastianini també va completar una magnífica actuació per a acabar en quarta plaça per davant de Viñales i Di Giannantonio. El Top 10 ho van culminar Franco Morbidelli, Binder, Espargaró i Alex Márquez.

Els dies 24, 25 i 26 de maig es celebrarà el Gran Premi de Catalunya al Circuit de Barcelona-Catalunya.