El pilot de Red Bull, Sebastian Vettel va aconsegur el seu tercer títol mundial consecutiu – convertint-se en el campió mundial més jove en fer-ho tres vegades seguides – després d’un dramàtic Gran Premi del Brasil, en que Mclaren, am Jenson Button va aconseguir la seva tercera victòria de la temporada. Vettel es va aturar quatre vegades a boxes en el seu camí cap al sisè lloc final, després d’haver perdut el temps amb una volta i d’haver patit danys després d’un contacte amb un altre competidor a la primera volta. Els pneumàtics durs i mitjans van ser els més utilitzats per a la carrera, mentre que els intermedis i els de pluja també van ser utilitzats.

Tots els pilots començar amb el compost mitjà, a part de Michael Schumacher (Mercedes), Kamui Kobayashi (Sauber) i Romain Grosjean (Lotus), que van començar amb el pneumàtic dur. La carrera va començar a una temperatura ambient de 19 graus amb un lleuger plugim, però la pluja es va intensificar durant les primeres 10 voltes. Lotus, amb Kimi Raikkonen va ser el primer a entrar a boxes per ficar els pneumàtics intermedis, a la cinquena volta, seguit progressivament per molts altres pilots.

Quan el cotxe de seguretat va sortir durant 10 voltes, Button va parar a boxes a la volta 23 per ficar els pneumàtics durs, mentre que la pista encara estava humida, la pluja es va mantenir tot i que va afluixar. En els últims compassos de la cursa, la pluja va tornar amb una venjança, el que significa que ja no era possible mantenir-se a la pista amb els pneumàtics de sec.

A la volta 50, el Mercedes de Nico Rosberg va col·locar els intermedis, mentre que Vettel es va aturar per ficar els pneumàtics mitjans a la volta 52 i després dues voltes més tard pels intermedis, quan la pluja va caure amb més força. A la volta 57 Button va fer la seva segona i última parada a boxes, amb els pneumàtics intermedis sense perdre el liderat. Daniel Ricciardo i Kovalainen van acabar la carrera amb els pneumàtics de pluja extrema.

Les regulacions estableixen que els pilots han d’utilitzar els dos compostos de sec durant la carrera llevat de que hagin utilitzat o bé el pneumàtic intermedi o de pluja. Button va ser l’únic juntament amb Nico Hülkenberg (que va ser penalitzat), que només es va aturar dues vegades: tots els altres van fer almenys una aturada més.