Seguim amb el repàs dels 50 millors pilots de kàrting a nivell Espanyol de la temporada 2018, segons FormulaRapida.net, tenint en compte el seus resultants tant a nivell nacional com internacional. Avui coneixerem qui figura entre les posicions 20 a 11.

20 – Sergio Ruiz

Tot i finalitzar dotzè en el campionat d’Espanya de Kàrting a la categoria cadet, Sergio Ruiz de l’equip Kids To Win ha estat un pilot que projecte poder fer més del que ha fet.

També ha competit en rondes internacionals com en la Iame Euro Series a la categoria Mini on tot i no completar la temporada, es va fer amb el vuitè lloc de la general.

19- Genís Cívico

Una temporada 2018 amb aspectes positius i aspectes negatius per al pilot català que ha competit per primer any a la categoria OK, i sense competir a cap cursa del territori nacional.

Va meravellar-nos a tots amb un espectacular rendiment a la WSK Super Master Series on el pilot de DPK va aconseguir arribar a la Final en tres de les quatre ocasions possibles, finalitzant en vint-i-quatrè lloc en el campionat.

També va ser espectacular el seu rendiment al campionat del món disputat a Kristianstad on va quedar-se a les portes de la final, finalitzant trenta-setè en una graella de 101 pilots.

En canvi l’europeu ha estat el que pitjor li va anar, i segurament un dels motius pel qual no està més amunt en aquest rànquing. Cinquanta-tresè en el campionat amb 0 punts i cap participació a les finals.

Cívico però és un gran talent que té aquest país tot i la seva poca fama, veurem que el depara el 2019 en el seu segon any a OK.

18- Rubén Moya

En el seu debut a Sènior, Rubén Moya va debutar amb molta força al Kartòdrom Lucas Guerrero amb un podi i una victòria. Tot i això, el pilot valencià tot i lluitar per posicions cap davanteres mai va poder enfilar-se entre el top 3.

La seva regularitat en una categoria “de bojos”, el deixa en sisè lloc en el campionat, un resultat excel·lent.

A més a més, va realitzar una bona campanya fora de les terres espanyoles, competint a la IAME Euro Series on va finalitzar quinzè en el campionat. A més a més també va competir a la IAME International Final de Le Mans a la categoria Super. Tot i fer un molt bon paper durant tot el cap de setmana rodant sempre en el top10, un abandonament el va deixar fora de cursa.

17 – Lucas Pons

2018 ha estat l’any de debut a la categoria Junior per el pilot madrileny. Una temporada en la que ha anat de menys a més. Amb un inici molt complicat en el campionat d’Espanya de Kàrting, Pons ha anat progressant durant l’any, aconseguint un total de dos podis, ambdós a Recas on el pilot de M2 Racing va estar sublim.

A nivell internacional, Pons ha tingut un any ple de curses però també cal dir que ha estat complicat en quant a resultats es refereix. Una WSK Champions Cup molt dura, sumat amb una WSK Super Master i un campionat Europeu també molt complicats, Lucas Pons va aconseguir un gran material d’aprenentatge que després va aplicar a Espanya.

Tot i això aquest aprenentatge a nivell internacional s’ha vist recompensat a finals d’any, acabant seixanta-setè en el mundial de kàrting entre 113 pilots. I fent unes bones aparicions a les WSK Final. A més a més d’endur-se la victòria a la Copa de Campions del Vendrell.

Per 2019 s’espera un gran progrés per part del pilot de CRG que figura entre els candidats al títol de la categoria Junior.

16 – Javier Sagrera

Bona temporada o millor dit, espectacular progrés de Javier Sagrera aquest any 2018. El pilot català ens comença ens ensenya el seu màxim talent quan menys ens ho esperem i això és el que ha succeït enguany en el seu debut a Sènior.

Un 2018 amb un inici realment dur, especialment en el campionat d’Espanya on Sagrera va tenir dificultats i algun toc en cursa. Aquesta ronda tant “pobre” el podria haver descartat pel campionat però no va ser així. Sagrera va ser molt regular durant tota la temporada en el top5, aconseguint dominar amb dues victòries a Campillos a més dels dos podis de Chiva II que el van deixar a només dos punts del campionat. Potser una bona ronda a Chiva I hagués permès veure a Sagrera com a campió.

En l’apartat internacional, bon inici d’any competint a les WSK, especialment a la Super Master on Sagrera va finalitzar en la posició vint-i-quatre (empatat a punts amb Cívico) del campionat amb molt bones aparicions a les finals.

En canvi però, el campionat Europeu va ser una fase dura i complicada per Sagrera encara que al mundial de kàrting un cinquanta-vuitè lloc es pot llegir de forma molt positiva, juntament amb les aparicions de final d’any a les WSK Final Cup on va classificar-se per una final.

En definitiva un any molt bo per Sagrera que s’està formant per esdevenir un dels grans pilots d’aquest país, veurem que li depara el 2019 al pilot de M2.

15 – Kilian Meyer

Tot i deixar el kàrting per debutar a Fórmula 4 al mes de Setembre, seria deshonest oblidar tot el bon any de kàrting que ens ha aportat el pilot de M2.

A Espanya competint en el campionat de KZ2, Meyer sempre ha estat entre els líders del campionat aconseguint fins a tres podis, mostrant la seva gran regularitat. Amb opcions al títol, un cap de setmana complicat a Recas ha estat el seu últim record de kàrting que ens ha deixat.

A nivell internacional, Meyer ha demostrat que és un pilot apunt pels Fórmules. Tretzè en el campionat de les WSK Super Master amb un gran rendiment, Meyer es va fer un nom a mitjans d’any com a pilot a tenir en compte. A més a més de la cursa disputada en l’Europeu de KZ2 a Salbris on va meravellar amb una vint-i-quatrena posició.

14 – Urbeltz Moar

El 2018 de Urbeltz Moar ha estat una mica descontrolat. En primer lloc, va iniciar la temporada amb DPK al campionat d’Espanya i de seguida fa fer el canvi a FA Kart per a les següents rondes amb qui també va competir a la IAME Euro Series i la International Final.

A partir del canvi d’equip, Moar va progressar en quant en resultats es refereix i es va imposar com a candidat al sub-campionat de la categoria Júnior. Dos podis aconseguits i una victòria perduda a Campillos per culpa d’una maniobra bastant polèmica de Pintos no han estat suficients per assegurar el sub-campionat a Espanya, per culpa d’una darrera ronda amb bastantes complicacions.

A nivell internacional, desè a la Iame Euro Series juntament amb unes poc destacades IAME International Final de Le Mans i el mundial de kàrting amb Tony Kart oficial on va acabar vint-i-cinquè (de 113 pilots) després de varies penalitzacions per culpa de pontons.

13 – Lucas Fluxá

Lucas Fluxá ha estat l’home del any a la categoria Aleví de forma indubtable. Campió de la categoria en el campionat d’Espanya, el pilot de Praga va aconseguir unes xifres espectaculars amb tres victòries i quatre podis.

A més a més, aquest domini al campionat nacional l’ha complementat amb victòria a la ROTAX i victòria al campionat Valencià, juntament amb la participació en alguna ronda internacional a les WSK, a la Iame Euro Series i al Trofeo delle Industria.

En definitiva un any de 10 per Lucas Fluxá, qui sense cap mena de dubte mostra un gran talent per aquest esport i el 2019 serà un dels pilots referència a Cadet.

12 – Lorenzo Fluxá

Lorenzo Fluxá ha viscut un 2018 estrany, i al mateix temps bo.

Estrany i complicat a nivell nacional amb Praga España a la categoria Júnior on el pilot balear mai va poder lluitar per posicions capdavanteres, decidint finalitzar el campionat una ronda abans, acabant en vint-i-cinquena posició.

Però al mateix temps que patia un any complicat a Espanya, al campionat Europeu era el pilot espanyol de referencia a la categoria Junior, competint amb l’equip Lennox.

Fluxá es va classificar en dues de les quatre finals del Europeu, aconseguint ser el millor espanyol de la categoria en vint-i-sisena posició.

A més a més també va meravellar en el mundial de kàrting disputat a Kristianstad on es va classificar fàcilment per la final (recordem 113 pilots competien en aquella cursa). Tot i això a la final va tenir poca fortuna, acabant vint-i-sisè per culpa d’un toc a la sortida.

Després del mundial, canvi a Kart Republic oficial per debutar a OK i culminar un bon rendiment a les WSK Final Cup i al Trofeo delle Industrie on, va fer front a una de les seves mancances, la conducció en aigua, acabant vint-i-tresè de la prova.

11 – Isidro Callejas

Bon any el d’Isidro Callejas a la categoria Junior en el campionat d’Espanya. Tot l’any lluitant pel subcampionat, finalment aquest no va ser possible ja que va decidir fer el canvi a Sènior per la darrera ronda del campionat.

Un dels representants espanyols en el CIK-FIA Academy, Isidro Callejas va demostrar tenir un molt bon nivell finalitzant en novena posició, essent regular tot l’any tot i una complicada ronda a Lonato.