Thomas Bale, de l’equip De Nies Racing, va ser el vencedor de la categoria Super Shifter de la IAME International Final 2018 celebrada al circuit Internacional de karting de Le Mans el passat diumenge. El britànic va ser molt superior a la resta i va encapçalar de principi a fi tan la Pre-Final com la final.

A la Pre Final, Bale ja s’havia imposat amb autoritat per davant de Nicolas Rohrbasser (Spirit Karting), l’únic que va poder seguir el seu ritme. Els dos es van veure beneficiats dels problemes que va patir el poleman Frederic Op De Beeck (SFP Racing), que a causa d’un problema mecànic a la volta d’escalfament va haver de remuntar des de l’última posició i es va quedar sense opcions de victòria.

Un parell d’hores més tard, a la final, el guió va tornar a ser similar. Un altre vegada la volta d’escalfament va estar marcada pels problemes tècnics que va patir un dels candidats al tiomf. Tal com li havia passat a Op De Beeck, aquest cop era Thierry Delre, tercer a la Pre-Final i un dels pilots amb més ritme, qui es quedava sense opcions de victòria.

Thomas Bale i Nicolas Rohrbasser, els dos grans favorits després del que s’havia vist a la Pre-Final, van sortir bé des de la primera fila. El britànic va intentar escapar-se de nou des de l’inici en solitari, però el suís es va enganxar a la seva roda i no va deixar que obrís tanta diferència com a la Pre-Final.

Un atrevit Sten Piirimagi també va voler unir-se a la festa. L’estoni de l’equip Eurokarting va perdre uns metres quan Bale y Rohrbasser van començar a pujar el ritme, però quan tot es va estabilitzar va aconseguir tornar a atrapar-los i fins i tot va arribar a superar el suís en algun moment de la carrera.

Més enrere, la notícia era la retirada d’Op De Beeck. El pilot que havia estat el millor de les eliminatòries, havia anat guanyant posicions des de la seva 14a posició de sortida i semblava que tenia opcions d’arribar a lluitar pel top 5, però va tornar a tenir problemes mecànics i es va haver de retirar. Delre, per la seva banda, estava protagonitzant una espectacular remuntada i a meitat de carrera ja era setzè.

Quan arribàvem al tram decisiu de la carrera, dues voltes ràpides consecutives van permetre a Bale prendre una distancia que ja seria definitiva. El britànic es va acabar enduent el triomf amb molta autoritat després d’haver liderat totes i cadascuna de les voltes, tan de la Pre-Final com de la Final.

Per la seva banda, Rohrbasser es va imposar en la lluita amb Piirimagi per la segona posició i, com a la Pre Final, va tornar a pujar al segon esglaó del podi. L’estoni va ser tercer, seguit de Prassetyo Hardja (Stratos Motorsport), que va repetir la quarta posició de la Pre-Final. Christof Huibers (DFK) va completar el top 5, mentre que Delre finalment va ser dotzè. El català Xavier Puigdelliura (FA Racing Team) va remuntar quinze posicions després d’haver estat desqualificat de la Pre-Final i va acabar dinovè.