La classificació del Gran Premi de Long Beach de IndyCar ha tingut a 5 cotxes Honda al Firestome Fast 6 però ha estat Helio Castroneves qui finalment s’ha endut el Verizon P1 Award per al cotxe número 3 del equip Penske que assoleix la tercera pole consecutiva al traçat urbà americà.
El pilot brasiler va estar gairebé apunt de ser eliminat en la ronda 1 de classificació. Amb el sisè millor temps en aquella ronda va salvar-se i va veure com pujava al cinquè lloc gràcies a la penalizació de 2 voltes ràpides a Simon Pagenaud, que començarà la cursa en la posició número  vint-i-u.

La segona ronda va ser un duel molt competit entre els 9 Honda i els 3 Chevy. Les diferències entre el primer i l’últim van ser de només 0.57 segons, Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) va establir un nou rècord de la pista, seguit de Alexander Rossi (Andretti Herta Autosport), Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing) i James Hinchcliffe (Schmidt Peterson Motorsports). Castroneves en cinquè lloc era el únic  chevrolet que passava al Fast 6, mentre el darrer en entrar a aquesta ronda classificatòria era Ryan Hunter-Reay  (Andretti Autosport).

En el Fast 6, Castroneves millorava el récord de la pista de Dixon per aconseguir la seva tercera pole position a Long Beach. Dixon completa la primera fila, la segona la formen Hunter-Reay i Hinchcliffe, des de la tercera sortiran Rossi i Rahal.