Després de les revisions post-carrera dels monoplaces al ePrix de Santiago de Xile, la FIA ha decidit multar els equips Techeetah i Dragon amb 30.000 i 15.000 euros, respectivament, per realitzar modificacions en els nous arnesos de seguretat. La sanció serà purament econòmica i no alterarà els resultats de la cursa.


L’ePrix de Santiago de Xile va ser una cursa històrica en la categoria. En una cursa emocionant, disputada, amb lluites pel liderat, Techeetah va fer història en aconseguir el primer doblet de la història de la Formula E amb Jean-Éric Vergne guanyant la cursa i André Lotterer en segona posició, pujant al podi per primera vegada en seva trajectòria.

No obstant això, durant la inspecció posterior a la cursa, realitzada pels comissaris de la FIA, es va trobar que, en tots dos vehicles de l’equip xinès, així com al Dragon de Jerome D’Ambrosio; s’havien realitzat modificacions als arnesos de seguretat, i van decidir multar els equips amb 15.000 € per cada modificació, de manera que Techeetah haurà de pagar 30.000.

Afortunadament per ells, la sanció s’ha quedat en una qüestió econòmica, i no ha entrat en l’àmbit esportiu, de manera que Techeetah conserva el seu històric doblet i el belga de Dragon, que va ser vuitè, els seus primers punts de la temporada.

Les modificacions realitzades responen a un canvi en la normativa que es va aplicar a partir d’aquesta cursa. El temps mínim de durada del pit-stop s’ha eliminat, de manera que la FIA va dotar als equips de nous arnesos que garantissin la màxima seguretat. Pel que sembla ser, aquests equips haurien modificat l’arnès perquè els mecànics poguessin ajustar el cinturó de seguretat amb més rapidesa.

El director de Techeetah, Mark Preston, assegura que la FIA no prohibia aquesta modificació, i la federació ha respost que clarificaran el reglament de cara a la propera prova per evitar que es repeteixi la situació. El director de l’equip guanyador també ha afirmat que la modificació es va realitzar per practicitat i que no comprometia la seguretat. Curiosament, Vergne va realitzar la parada més ràpida de la cursa.