L’equip Sauber F1 Team ha anunciat la incorporació de Tatiana Calderón a l’equip com a pilot de desenvolupament per a la propera temporada. Calderón, de 23 anys, va començar la seva carrera com a pilot als 9 anys, participant en campionats de kàrting a Colòmbia, el seu país natal.

L’any 2012, Calderón es va traslladar a Europa per a competir en diversos campionats de monoplaces. L’any 2015 va acabar el MRF Challenge Formula 2000 en segona posició, i el 2016 va participar en la GP3 Series, disciplina de suport de la Formula 1. A més del seu nou rol com a pilot de desenvolupament de l’equip suís, aquest 2017 continuarà corrent a la GP3.

L’equip Sauber li assignarà un extens programa de desenvolupament per a joves pilots que inclourà sessions amb el simulador i aprenentatge amb els enginyers de l’equip, tant durant els caps de setmana de Gran Premi com a Hinwill, seu de l’equip.

Monisha Kaltenborn, directora d’equip: “Ens complau donar la benvinguda a Tatiana a la família de Sauber. Tenim oportunitats i instal·lacions per oferir una plataforma professional en la qual pot desenvolupar el seu coneixement i habilitats com a pilot. Estic convençuda que podem aportar-li una gran quantitat de coneixement profund de cara al seu futur en la competició automobilística.”

Tatiana Calderón: “Estic extremadament feliç d’unir-me a l’equip Sauber com a pilot de desenvolupament. Vull agrair Monisha Kaltenborn i tot l’equip per donar-me aquesta oportunitat, i també Escudería Telmex pel seu suport. Estic encantada de treballar amb un equip consolidat a la Formula 1 i de beneficiar-me de la seva gran experiència. Espero treballar amb l’equip i aprendre tant com pugui. És un pas més per acomplir el meu somni – competir algun dia a la Formula 1!”