Tatiana Calderón serà la nova pilot reserva de l’escuderia Alfa Romero Sauber de cara a 2018. La colombiana suma així una nova bona notícia per a la seva carrera esportiva després del anuncia fa tot just uns dies de la seva participació, per tercer any consecutiu, a les GP3 sèries. Així ho ha anunciat l’escuderia de F1 que ascendeix així a Tatiana de pilot de desenvolupament a pilot reserva de l’equip.

El seu rol en l’equip serà el de realitzar sessions en el simulador i sessions d’entrenament tant amb els seus enginyers com en caps de setmana de Gran Premi. Així doncs, gran part del seu treball el realitzarà en Hinwill, seu d’Alfa Romeo Sauber, encara que també la podrem veure al volant del monoplaça.

La pilot de 24 anys, va començar la seva carrera esportiva amb tan sols 9 al seu país natal. Tatiana ha aconseguit podis en categories com la F3 britànica, la Euroformula Open oa les World Series Formula V8. Aquest 2018 combinarà la seva nova posició a Sauber amb el seu seient a la GP3, on intentarà millorar la seva divuitena posició a la general que va obtenir la temporada passada.

Això és el que deia Tatiana Calderón després de l’anunci: “Estic molt contenta de confirmar el meu paper com a pilot de proves per a l’equip Alfa Romeo Sauber F1 a la temporada 2018. Aquesta col·laboració es basarà en l’experiència que vaig obtenir com Development Driver amb l’equip durant l’any passat, i espero continuar junts en aquest camí positiu. Vaig poder expandir i desenvolupar substancialment les meves habilitats com a pilot de carreres, i estic convençuda que ho faré al llarg d’aquest any. M’agradaria agrair a l’equip Alfa Romeo Sauber F1 per aquesta meravellosa oportunitat, que no hagués estat possible sense el suport a llarg termini que rebo de Escuderia Telmex. Espero amb ànsies aquesta temporada i donaré el meu màxim per demostrar les meves capacitats tant en GP3 com en Fórmula 1.”

També Frédéric Vasseur, Team Principal de Alfa Romeo Sauber, ha deixat les seves paraules per Tatiana: “Estem molt contents de continuar la nostra col·laboració amb Tatiana Calderón com la nostra Test Driver. Tatiana és una persona molt treballadora, que ha impressionat a l’equip amb el seu enfocament i dedicació. Ella ha progressat molt com a pilot, desenvolupant la seva capacitat mental i física contínuament durant els últims anys. Esperem tenir a Tatiana a bord per al nostre primer capítol com l’Alfa Romeo Sauber F1 Team “.