Gran cap de setmana de motociclisme a Silverstone. La casa del motor ha acollit una espectacular carrera de Moto 2 que tanca la dotzena ronda del campionat. El japonès Takaaki Nakagami ha estat el que s’ha portat el gat a l’aigua acompanyat de la seva Kalex de l’equip Idemitsu Honda Team Àsia. El pilot nipó ha protagonitzat una bonica lluita en les últimes voltes amb el segon classificat, Mattia Pasini. Tancant el podi, el líder Franco Morbidelli.

Carrera realment interessant i disputada la que els seguidors han pogut veure en el mític traçat de Silverstone. 5900 metres d’asfalt multiplicats per les 18 voltes a disputar. 23 graus en l’ambient, 42% d’humitat, Mattia Pasini començava des de la primera posició.

Des d’un bon principi, es van generar diferents blocs, el primer protagonitzat per Miguel Oliveira, Álex Márquez, Nakagami, Pasini, Morbidelli i Thomas Luthi, que lluitaven per la victòria.

Els més actius, Oliveira i Márquez. El pilot portuguès liderava la carrera amb la seva Red Bull KTM Ajo fixant tots els objectius en la seva disputa amb el pilot espanyol, fins que faltant 10 voltes per al final, un problema en l’embragatge li va fer perdre un gran nombre de posicions, per sort va poder solucionar-ho i seguir lluitant fins a arribar a passar per la bandera de quadres en la vuitena posició.

Amb l’amenaça d’Oliveira fora, el petit de la família Márquez tenia pista lliure per poder marcar els seus millors temps i poder acostar-se en la lluita pel campionat. El ritme era el correcte, però mancant vuit voltes queia en la corba 14, la més lenta del circuit, i s’anava al terra, perdent qualsevol possibilitat de victòria.

Després dels dos incidents, Takaaki Nakagami, que rodava en un ritme similar, es veia amb la primera posició a menys de 10 voltes del final. Recompensa per al japonès després de demostrar en el Warm Up que també era capaç de marcar el millor temps.

Mentre que Nakagami rodava en temps considerablement bons, el Twitter de Moto GP oficialitzava el seu fitxatge per a l’equip LCR Honda Team per a la propera temporada.

Tot era festa i concentració en el box de l’equip nipó, però per darrere venia l’amenaça en forma de coet, el pilot de la pole, el suposat favorit per a la victòria, Mattia Pasini.

L’italià va demostrar en les últimes dues voltes que les seves gomes encara estaven en bon estat, potser una mica tard, i és que va començar a retallar 0.2s per sector a Nakagami. El pilot d’Italtrans Racing Team va ser un convidat inesperat a la festa japonesa que es va quedar a tan sol 0.7s de ser l’aixafaguitarres de la celebració.

Al final, bona carrera la que han pogut gaudir els seguidors de la categoria a Silverstone. Bona victòria de Nakagami que aconsegueix ser el 5è guanyador en les 12 carreres disputades. Per darrere Pasini, Morbidelli, Luthi, Francesco Bagnaia, Simone Corsi, Stefano Manzi, Miguel Oliveira, Brad Binder i Dominique Aegerter tancant el TOP10.

En quant als espanyols, Xavi Vierge va ser el primer classificat, passant 12è, seguit de Jorge Navaro, Álex Márquez i Axel Pons que tancava la cursa 15è.

Isaac Viñales, Edgar Pons i Augusto Fernandez sofrien pitjor sort acabant en la 18a, 22a i 26a posició respectivament. Iker Lecuona queia en la 11ª volta mentre rodava en un temps més que acceptable amb la seva Kalex de Garage Plus Interwetten.

La propera cita serà en el circuit de San Marino el 10 de setembre, fins llavors Franco Morbidelli seguirà liderant el campionat, seguit de Luthi i Álex Márquez.