El pilot Yamaha de WorldSBK Michael van der Mark pilotarà la YZR-M1 de Valentino Rossi a MotorLand Aragó en la catorzena prova del Mundial de MotoGP. Rossi està progressant adequadament en el seu procés de rehabilitació, però no s’espera que estigui llest per competir una altra vegada fins al Gran Premi de Motegi a l’octubre.

Per Aragó, Van der Mark disposarà de l’equip habitual de Rossi. Aquesta oportunitat per al campió de WorldSSP el 2014 li oferirà una experiència similar a MotoGP a la d’Alex Lowes, company a Yamaha WorldSBK i vencedor de les 8 hores de Suzuka.

Al contrari que Lowes, van der Mark debutarà sense haver provat una MotoGP. No obstant això, l’holandès no és nou al pàdoc de MotoGP: ha participat en set Grans Premis de Moto3 en 2010 i en la carrera d’Assen de Moto2 el 2011.

Michael van der Mark:

“Estic emocionat per l’oportunitat que tinc de pilotar la YZR-M1 a Aragó, durant el Gran Premi de MotoGP™. Mai he pilotat una moto de MotoGP™ abans, de manera que serà una experiència completament nova per a mi. Tinc curiositat per veure què se sent al pilotar una màquina com aquesta. M’he adonat que no serà fàcil debutar en la primera sessió oficial sense provar anteriorment. No obstant això, estic molt agraït a Yamaha per l’oportunitat. Estic segur que serà una gran experiència per al meu aprenentatge.”

Lin Jarvis, director de Yamaha Motor Racing:

“Mai és fàcil reemplaçar un pilot, i encara és més difícil reemplaçar Valentino Rossi, però creiem que Michael té tots els credencials i experiència per fer una bona feina. Li donarem tot el nostre millor suport i li desitgem el millor en aquesta oportunitat. També esperem que Valentino continuï amb la recuperació i que el veiem pujat en la seva YZR-M1 com més aviat millor.”