L’ex pilot de Williams, Lance Stroll, va sentir que l’equip era més com un simple participant a la temporada 2018 de F1 en lloc de competir realment.

Des del principi, semblava clar que Williams estava llest per a un viatge difícil ja que el cotxe semblava difícil de manejar fins i tot a les proves de pretemporada.

Tant Stroll com Sergey Sirotkin ho van passar malament en la majoria dels caps de setmana de carrera. Els seus primers punts van arribar en un GP d’Azerbaidjan ple d’incidents, mentre que la desqualificació de Romain Grosjean els va valer per sumar la seva única doble puntuació al GP d’Itàlia.

Al final, van acabar els últims amb només set punts, el seu pitjor any des de la temporada 2013, el que els va obligar a canviar la seva alineació de pilots pel 2019 amb Robert Kubica i George Russell.

Reflexionant sobre la temporada de l’equip, Stroll va sentir que eren uns simples participants sense una competència real, el canadenc ha afegit que fins i tot els resultats sense puntuar eren alts per a ells.

“2018 ha estat molt frustrant per a mi però és el mateix per a tots [l’equip]”, va dir als mitjans de comunicació, inclòs FormulaRapida.net. “Tots venim a competir, però aquest any realment no hem estat competint”.

“Ha estat més una temporada de participació que una temporada real de competició. Tot i això, encara tenim alguns punts destacats en el camí. Sé que han estat difícils de veure des de la perspectiva d’un estrany”.

“Especialment perquè estem lluitant pel 12, 13, 14, 15, i si no pel 19, 20 cada cap de setmana. Però hi ha dies en què vam recollir un parell de punts: a Itàlia, a Azerbaidjan. Em vaig ficar a la Q2 aquestes poques vegades, aquests són els aspectes més destacats durant tot l’any”.

“Estic orgullós d’aquests moments i només vull aprofitar això el proper any. No diria que la fi de 2018 és un alleujament. De manera realista ha estat dur. No ha estat un d’aquells anys on hi ha hagut més mínims que màxims, però estic a punt per passar la pàgina”.