Marlon Stockinger i Matthieu Vaxivière han estat els més ràpid de la primera sessió d’entrenaments lliures de la Fórmula Renault 3.5 Series al circuit francès de Le Castellet.


Meindert Van Buuren ha començat líderant la sessió encara que els temps han millorat volta rere volta, d’aquesta manera Esteban Ocon superava el temps del holandès, després era Vaxivière, Jaasfar, Rowland, Sainz, Vaxivière de nou, Nato, Jaafar altre cop, Sainz, Nato, Rowland, Vaixivière i finalment Nato al quart d’hora de sessió ha conseguit marcar un temps per dominar els següents quinze minuts.
Vaxivière i a continuació Sergey Sirotkin han millorat el temps del francès de Dams, però al final de la sessió quan tots els pilots han sortit amb pneumàtics usats, els pilots de Lotus Marlon Stockinger i Matthieu Vaxivière han calçat un joc nou de pneumàtics per fer-se amb els dos primers llocs.
Segueixen a Stockinger i Vaxivière en la classificació: Oliver Rowland, Marco Sørensen, William Buller, Pierre Gasly, Norman Nato, Carlos Sainz, Will Stevens i el rús de Fortec Motorsports, Sergey Sirotin completant el top 10.