Lewis Hamilton s’ha fet amb la Pole després d’una última volta d’infart per part dels dos pilots de Mercedes. Rosberg ha classificat segon, a només 1 dècima del seu company d’equip i Räikkönen ha superat a Verstappen en el seu últim intent per a fer tercer.

 

Abans de començar la sessió de classificació, el cotxe de Vettel ja patia problemes hidràulics, la qual cosa va fer que l’alemany no pogués sortir del box fins gairebé l’equador de la Q1.

Amb 27ºC a la pista, el semàfor es posava en verd i Hamilton i Rosberg es col·locaven els primers a la cua per sortir a pista, seguits dels Haas i els Manor. Els següents a sortir van ser els Williams.

D’altra banda, Direcció de cursa anunciava pluja intermitent durant la sessió, així que tots els pilots van sortir a pista en menys de 10 minuts per a marcar temps, ja que ningú tenia clar en quin moment podien arribar les primeres gotes.

Bandera a quadres, Magnussen era el primer a acabar la sessió i ho feia col·locant-se en P18, just per darrere de Button, el primer dels eliminats. Per darrere del pilot danès, trobem a Wehrlein, Ocon, Ericsson i Nasr. Per davant, Hamilton passava a la Q2 amb el millor temps, seguit de Rosberg, Verstappen, Raikkonen i Vettel.

 

La Q2 començava amb Hamilton marcant el primer temps i Rosberg es col·locava a una dècima del britànic. A 6 minuts per al final, Hamilton, Rosberg i Verstappen eren els 3 millors temps del moment. En quant als Haas, ni Grosjean ni Gutiérrez havien sortit a pista encara. Als 2 minuts, Palmer abandonava el box per millorar el seu crono, i aconseguia col·locar-se en P12, per darrere de Massa.

Durant els 2 últims minuts, la majoria de pilots tornaven a pista per marcar la seva volta definitiva mentre es notificava que començava a ploure una altra vegada en algunes parts del circuit. Cronòmetre a zero i les posicions del capdavant es quedaven igual. Alonso va millorar fins a la setena posició, superant a Pérez i a Grosjean, que va aconseguir sortir a pista amb el temps just. Hülkenberg va ser l’últim a passar el tall i Bottas, Gutiérrez, Massa, Kvyat, Sainz i Palmer quedaven eliminats.

 

Hamilton tornava a sortir el primer a la Q3 i marcava un 1:10.860, dues dècimes més ràpid que el primer crono de Rosberg i, amb aquest temps, ja millorava la volta de la pole de l’any anterior.

Grosjean va ser l’últim a marcar temps, ho feia a només 2 minuts per al final i es col·locava en la setena posició. Al cap d’uns segons, tots els altres pilots tornaven a sortir a pista.

En la volta definitiva, Rosberg millorava el primer sector de Hamilton, el britànic sorprenia en el segon sector però l’alemany tornava a millorar-lo.

Bandera a quadres i Hamilton passava per la línia de meta marcant un 1:10.736, a Rosberg se li va escapar la pole al tercer sector, ja que va entrar 0.102 seg. per darrere.

I després d’aquesta última volta d’infart, Hamilton aconseguia la Pole amb Rosberg en segona posició i Kimi tancant el Top3 i sorprenent a Verstappen, que acabava en P4. Vettel va classificar cinquè amb Ricciardo, Grosjean, Hülkenberg, Pérez i Alonso tancant el Top10.