Sergey Sirotkin ha aconseguit la pole position per a la Race 1 de la GP2 Series al circuit urbà de Monte Carlo, Mònaco. El rus ha dominat en el seu grup i partirà des de la pole position, per davant dels Racing Engineering de Norman Nato i Jordan King.

Com és habitual en els circuit urbans europeus, les classificacions s’han dividit en dos grups, cas que ha succeït a la GP2 Series a Monte Carlo on s’han dividit en dos grups. El grup amb dorsals imparells i el grup amb dorsals parell, amb una sessió de 15 minuts per cadascun dels grups.

Tot i formar els grups, hem vist molts problemes de trànsit, tot i això Alex Lynn (Dams) i Pierre Gasly (Prema Racing) han començat liderant la sessió en el primer intent de volta ràpida. El francès patia problemes amb els frens en el segon intent, i això el feia perdre el liderat de la classificació en favor de Mitch Evans (Campos Racing) que marcava un 1:20.597, 4 dècimes més ràpid que el Carlin de Marvin Kirchhofer.

En els darrers tres minuts, Norman Nato (Racing Engineering) passava a l’atac però a continuació Lynn i després Evans superarien el temps de pilot francès amb un Evans marcant un 1:19.962.

El cronòmetre s’apropava a zero i Nato assolia superar en 68 mil·lèsimes el temps de Mitch Evans, temps suficient per assolir la pole position provisional, per davant del propi Evans, Lynn, Marciello (Russian Time) i Ghiotto (Trident).

El grup B tenia l’obligació de superar el 1:19.894 marcat per Nato, i de seguida s’espavilarien amb una cua important en el pit lane.

Oliver Rowland (MP Motorsport) començava liderant el grup amb un 1:22.311 abans de que Sergio Canamasas (Carlin) li treies el liderat en millorar la volta del britànic en 7 dècimes. El espanyol després tocaria el mur i quedaria sense opcions de lluitar per la pole.

En la segona meitat de sessió els temps començaven a baiar de veritat amb Giovinazzi (Prema Racing), King (Racing Engineering) i Sirotkin (ART Grand Prix) que millorarien el temps de Nato en la primera sessió, entrant doncs en pole provisional.

Faltaven menys de quatre minut quan Markelov (Russian Time) impactava contra el mur a Sainte Devote, provocant la primera bandera vermella de la sessió. Això deixava preparada la lluita per la pole position tancada a 10 pilots en només 3 minuts i mig.

Després de més de 30 minuts reparant la barrera, els pilots van haver de seguir mantenint la concentració per els darrers minuts de sessió que serien intensos i amb molt de trànsit.

Era impressionant la gestió que aconseguia Sirotkin que es millorava en 4 dècimes el seu propi temps per aconseguir la pole position amb un 1:19.186. El seguien King, Rowland i Giovinazzi.

A tot això, queden obertes investigacions amb Pierre Gasly i Sergio Canamasas per no efectuar el pesatge durant la sessió classificatòria.