Robert Shwartzman s’ha endut la seva primera pole position de la temporada en la primera classificació del Eurocup Formula Renault 2.0 al circuit de Monza, Itàlia. Gabriel Aubry l’acompanyarà en la primera fila de la graella de sortida, mentre el seu company Palmer ha estat tercer.

Després d’una temporada en que el sistema de classificació ha estat diferent al habitual, l’Eurocup Formula Renault 2.0 que aquest any compta amb una trentena de pilots ha hagut de tornar al seu sistema clàssic de classificació de dos grups de 15 pilots cadascun i amb 15 minuts de sessió cada un.

En el primer grup s’ha vist que no hi havia un clar líder. En les primeres voltes, Zane Goddard (Arden Motorsport) començava marcant el millor temps, encara que aquesta posició li trauria el jove pilot de Red Bull, Richard Verschoor (MP Motorsport).

A falta de 5 minuts pel final, Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) començava a marcar voltes molt ràpides i les anava millorant, tot semblava indicar que el franco-argentí s’apuntaria la pole position provisional, fins que Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) amb una volta de 1:49.051 establia el temps a batre pel següent grup. Fenestraz acabava segon seguit de Max Defourny (R-ace GP).

En el següent grup, primers minuts marcats pel liderat de Presley Martono (Mark Burdett Motorsport) fins que el campió de la F4 Francesa, Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) el superava.

No seria fins la volta del rus del equip R-ace GP, Robert Shwartzman  que els pilots lluitarien per la pole position directament. El jove pilot que té el suport de SMP Racing dominaria els darrers minuts de la sessió, aconseguint la seva primera pole position a la categoria.

Resultats:

1 Shwartzman                   2 Aubry

3 Palmer                             4 Fenestraz

5 Peroni                              6 Defourny

7 Ye                                       8 Fewtrell

9 Chaves                             10 Vartanyan

11 Ticktum                         12 Verschoor

13 Maxwell                        14 Saucy

15 Leeds                             16 Opmeer

17 Martono                       18 Goddard

19 Guzman                        20 Pflucker

21 Cordeel                         22 Verhagen

23 Korneev                        24 Matus

25 Simmenauer               26 Pankiewicz

27 Neubauer                     28 Sun

29 Razak                              30 Bird