La sessió clasificatòria de les 24 hores de Daytona ha portat emocions fortes amb set mil·lèsimes decidint la pole position a favor de Renger van der Zande i el Cadillac de Wayne Taylor Racing. A més, hi ha hagut bons resultats pels pilots catalans amb Dani Juncadella sisè en Prototips i Miquel Molina segon a GTD. La cara i la creu dels quatre pilots espanyols, l’han protagonitzat Antonio García i Fernando Alonso respectivament amb una pole a GTLM pel primer i una tretzena posició a Prototips pel segon.


Tot i que el més important a una prova de resistència arriba el dia de la cursa i a pesar dels casos memorables d’equips que partien d’una mala posició a graella i van acabar triomfant, ningú rebutja un bon resultat a la sesió clasificatoria. D’aquesta manera, la lluita per obtenir les millors posicions de sortida per les 24 hores de Daytona ha estat particularment interessant. Al final, Renger van der Zande ha estat l’heroi del dia al batre a Hélio Castroneves per set mil·lèsimes en els últims segons de sessió. Això deixa a Cadillac amb la posició preferent de sortida, batint in extremis a Acura. L’efecte dels canvis en el Balance of Performance és evident; les coses estan més igualades… com a mínim a una volta. Fins i tot els Oreca de LMP2 han pogut brillar a una sessió plena d’emocions.

En efecte, el més preocupant és que entre els LMP2, només els Oreca han pogut sorprendre. De fet, el mexicà Pato O’Ward ha estat un dels pilots que més amunt han estat al llarg de la sessió, ocupant la quarta posició final a bord del cotxe de Performance Tech Motorsports. La sessió ha tingut un moment crític amb la sortida de pista de Nicolas Lapierre en el seu Nissan DPi, perdent totes les opcions de lluitar per obtenir una bona posició a graella i causant baixa entre els homes de la zona alta. Tot i això, el dia ha confirmat les dificultats dels equips on militen els pilots espanyols amb un Fernando Alonso que només ha pogut ser tretzè… amb cinc Orecas de LMP2 per davant. Com a mínim, queda el consol de ser el Ligier més ràpid.

Per la seva banda, Dani Juncadella no s’ha pujat en aquesta ocasió al cotxe del seu equip però Robin Frijns ha aconseguit una acceptable sisena posició que si bé no situa el primer dels cotxes de Jackie Chan DCR JOTA entre els favorits en la lluita per la victòria, tampoc el deixa precisament malament al estar a ‘només’ quatre dècimes de la pole i en una posició on podria aprofitar problemes aliens. Això si, no està clar que la igualtat en la sesió classificatòria es reprodueixi a cursa, on els Cadillac haurien de tenir un petit avantatge teòric sobre els rivals.

En un dijous de menys a més, el Corvette número 3 ha certificat el seu bon estat de forma amb una pole position firmada per un inspirat Jan Magnussen que ha batut a Joey Hand (Ford) per 19 mil·lèsimes. El danès, que comparteix cotxe amb Antonio García i per tant sitúa a l’espanyol a la pole pel dissabte, ha estat impecable a una sessió amb set cotxes en vuit dècimes. Després dels homes de primera fila, els Porsche oficials de Vanthoor i Pilet formen un grup sòlid que haurà de lluitar per la victòria. Una mica pitjor ho ha tingut l’únic Ferrari d’aquesta categoria, setè amb Toni Vilander al volant del Risi Competizione. Els grans perdedors han estat els BMW M8, que com s’ha vist als lliures segueixen sense estar al nivell desitjat. Han estat els únics en quedar-se a més d’un segon de la pole.

La sessió dels GTD ha estat la primera en disputar-se, amb una lluita interessantíssima entre diversos dels equips que pertanyen a la multitud de marques diferents que competeixen en aquesta categoria. La pole position ha estat per Daniel Serra, fill de l’expilot de Fórmula 1 Chico Serra, a bord d’un dels Ferrari 488 GT3. Precisament una altra de les màquines italianes ha estat segona gràcies a la gran actuació de Miquel Molina en el segon cotxe de Risi Competizione, el número 82. L’espanyol semblava llançat cap a la pole position però s’ha quedat a ‘només’ quatre dècimes en el seu últim intent. Mirko Bortolotti ha completat el top 3 amb el Lamborghini de GRT. Cal destacar també el bon rendiment dels Lexus, amb els dos cotxes entre els 6 primers.

A les 00:30, l’acció torna a la pista amb la primera de les dues sessions d’entrenaments lliures posteriors a la lluita per la millor posició a graella que tindran lloc a la matinada europea de dijous a divendres. Tot i que els Lliures 3 i Lliures 4 no tindran cap rellevància en quant a posicions, si que seran essencials al ser l’última ocasió que tindran els pilots i cotxes de rodar abans del dissabte. A més, serà important el fet de poder rodar de nit, simulant certes condicions que els participants es trobaran durant gairebé mitja carrera.