Kartòdrom LUCAS GUERRERO – La 2a cursa de Cadet començava amb retard a causa del xàfec que havia caigut just abans de començar la prova. Iván Arias començava des de la primera posició després d’haver-se emportat la victòria a la Cursa 1. Segon sortia Santi Vallvé i tercer, Miguel Peiró.

Ja en la primera part Vallvé tornava a prendre la iniciativa després de superar a Arias; Montes, per la seva banda, era tercer després de superar a Portes. Peiró queia fins la cinquena posició.

A causa d’un accident s’activava el procediment SLOW -quelcom semblant a un virtual safety car de la F1-. La imatge del circuit era realment bonica, amb una meitat del cel tapada per un núvol i l’altre meitat descoberta deixant passar la llum de sol, la qual dibuixava un arc de Sant Martí de fons, deixant una imatge pròpia d’una postal.

A la volta 6 la cursa es podia reprendre, i eren Vallvé i Montes els dos destacats del grup. Arias queia fins a la setena posició, mostrant un ritme inferior al dels líders.

A 2 voltes pel final, Vallvé aconseguia un gap de més de dos segons sobre Montes, sent pràcticament imparable sobre el traçat humit de Chiva.

En l’última volta, amb Vallvé ja escapat, la lluita era per la segona posició entre Malheiro i Montes. A l’entrada de meta era el mateix Malheiro qui es col·locava segon, superant a Montes.

D’aquesta manera Santi Vallvé guanyava la carrera amb més de 4 segons de diferència sobre Malheiro, que era segon, tercer era el de RC2, Juan Manuel Montes, quart Alejandro Meléndez i cinquè Bruno del Pino.

Però no tot acabava aquí, les penalitzacions deixaven una classificació ben diferent. Si bé Vallvé seguia sent el guanyador, segon finalment era Bruno del Pino i tercer Iván Arias. Malheiro, Montes i Meléndez, els qui havien finalitzat segon, tercer i quart respectivament: acabaven sent setè, vuitè i onzè. Les penalitzacions es regeixen per l’article 21.5 del RDK, el qual diu que si després d’una carrera el carenat davanter no és a la posició correcta (fet que indica que s’ha donat un cop a algun oponent), se li aplicarà una suma de temps de 10 segons.