El pilot britànic de DS Virgin Racing ha guanyat la sisena prova del campionat de la FIA Fórmula E per poc més d’un segon d’avantatge sobre Lucas Di Grassi, que ha realitzat una cursa espectacular. André Lotterer ha completat el podi i Felix Rosenqvist ha abandonat després de xocar amb el mur.

L’entrada era molt tranquila malgrat l’estretor de la pista i de la primera corba. Rosenqvist aconseguia mantenir la seva primera posició, Bird li tancava la porta a Evans, quart se situava Lotterer i Turvey cinquè. Per la seva banda, el líder del campionat, Jean-Eric Vergne es col·locava novè.

Finalitzat el primer quart de cursa, Bird es trobava a més de dos segons de Rosenqvist, que semblava que ho tenia de tot de cara per edur-se aquesta cursa fàcilment. Però en la 17a volta tot va canviar.

Es produïa un accident múltiple que involucrava a diversos pilots i des de direcció de cursa es decretava el virtual safety car, amb el qual tots els pilots entraban per fer el canvi de monoplaça. L’accident havia estat entre Turvey i Heifeld, els quals havien entrat en paral·lel per una corba en la qual només hi ha espai per a un cotxe. Al no haver-hi visibilitat abans d’arribar a la corba, Filippi i Mortara no podien evitar estampar-se contra els dos pilots anteriorment esmentats.

La conseqüència de tot això és que Bird aconseguia reduir els dos segons que es el separaven amb Rosenqvist per sortir enganxat després del canvi de monoplaces. Per darrere, Buemi, quasi cinquè abans del procediment virtual safety car, sortia dels boxes davant d’Evans i de Lotterer, col·locant-se tercer. Darrere, Di Grassi se situava sisè, Abt setè, Vergne vuitè, Engel novè, Da Costa desè -qui sortia des de la 21a plaça-.

 

Amb la represa de la cursa, Bird començava a pressionar molt intensament a Rosenqvist per prendre-li la primera posició. Però mentrestant era Di Grassi i Evans els que movien fitxa. El brasiler superava Lotterer per col·locar-se cinquè, mentre Evans feia el mateix per a recuperar aquesta tercera posició que havia perdut amb el pilot suís en el procediment de virtual safety car.

A deu voltes per al final, Rosenqvist impactava no molt fortament la seva roda posterior esquerra contra el mur i es veia obligat a retirar-se. Òbviament tots els pilots guanyaven una posició. I Bird assumia un liderat que ja no deixaria fins a veure la bandera de quadres.

Una volta després Di Grassi superava fàcilment a Buemi i es col·locava tercer, amb l’objectiu d’atrapar a Bird i Evans, que ara era segon.

Tres voltes després era Lotterer qui també superava Buemi, que començava a arrossegar-se per la pista, a causa del lent ritme que exhibia.

A sis voltes per al final, Evans i després Di Grassi aguaitaven perillosament a Bird, qui veia més que amenaçada la seva victòria.

Per darrere, el líder del campionat, Vergne, superava Abt, encara que ràpidament perdia la posició al passar-se de frenada en el seu intent de superar el lent Buemi, que encara aconseguia mantenir-se en cinquena posició.

A quatre voltes pel final començava la batalla per la victòria. Primer era Evans qui tractava de superar a Bird, però el britànic tapava amb astúcia, fet que deixava al mateix Evans a mercè de Di Grassi.

Dues voltes després, Lotterer també se sumava a la festa per la victòria. Amb un Evans ja exhaust pel que fa a bateria es refereix, Di Grassi finalment aconseguia guanyar-li l’interior per col·locar-se segon. Una volta després era Lotterer qui intentava passar a Evans, fet que produïa incomptables tocs entre ells que no canviaven res, fins que la seva bateria no podia més.

Així doncs Sam Bird creuava la línia de meta en primera posició i d’aquesta manera s’eduïa l’ePrix de Roma. Segon era Lucas Di Grassi i André Lotterer completava el podi. Quart era Daniel Abt i el líder, Vergne, aconseguia ser cinquè després d’una jornada molt complicada per al pilot francès. Buemi entrava sisè, D’Ambrosio setè, Engel vuitè, Evans novè -que se salvava de la retirada- i Mortara tancava el top 10.