El passat diumenge vam viure un Gran Premi emocionant i poc comú. Tan sols 13 pilots van aconseguir acabar la carrera. A continuació et portem les reaccions més destacades d’aquest Gran Premi de les Amèriques.

ÀLEX RINS

Àlex Rins va ser el guanyador en aquesta frenètica carrera. Va demostrar que tenia ritme i que aquest circuit s’ajusta perfectament a la seva manera de pilotatge. De fet, és l’únic pilot que ha guanyat allà en totes les categories del mundial.

“M’estava esforçant molt amb el Pecco; tenia algunes dificultats als sectors dos i tres, però després, a les xicanes, em vaig esforçar molt per atrapar-lo. Estic molt content perquè hem aconseguit la victòria a Moto3, Moto2, amb Suzuki i ara amb Honda. Aquesta victòria és important. Jo crec que s’ha vist clar els punts febles de la moto, els punts on he pogut anar una mica més per sobre de les meves possibilitats. És clar que tots estem treballant.  Al final, ara mateix la moto no està per ser campiona del món i és una cosa que volem aconseguir. Res, continuo dient el que vaig dir al principi de temporada, crec que hem d’estar units ara i tot el que vingui que sigui per evolucionar”.

LUCA MARINI

El germà petit de Valentino Rossi va aconseguir el seu primer podi a la categoria reina del mundial de motociclisme. Però, no va quedar del tot satisfet veient la victòria quedar-se tan a prop. Segons ell, mentre pilotava s’estava recordant de la victòria que va arrebatar l’Àlex Rins a Valentino Rossi i volia guanyar-la com a venjança.

“Recordo aquella carrera. Me’n recordo que a la sortida de la corba 1 tenia la imatge d’aquella carrera al cap i vaig veure que potser seria possible aconseguir aquesta venjança familiar”. A més, va recordar a Valentino i a la pena que li fa que ja no hi sigui al campionat. “Era més fàcil quan ell estava competint al campionat. Després d’haver-se retirat, és més difícil que ens doni consells des de casa perquè és difícil entendre els pneumàtics i els ritmes. Però quan ens ve a veure a les carreres, aporta moltes coses perquè veu més coses que les persones normals. El que t’explica et fa millorar, així que espero que hi pugui venir moltes vegades més.”

FABIO QUARTARARO

Després d’haver llençat la tovallola respecte a la possibilitat de lluitar pel campionat una mica abans d’hora, Quartaro va fer-se amb el primer podi de la temporada. Així i tot, el de Yamaha no està del tot convençut i sap que encara s’ha de fer molt de treball per estar a la part alta de la classificació.

“La veritat és que molt content per aquest podi perquè ens costa moltíssim. El que vaig dir dissabte encara ho penso. Ens falta velocitat. A veure, aquesta pista també és una de les que ens costa molt, especialment sortint de les corbes lentes, podent fer servir molta més potència. La velocitat la teníem aquest cap de setmana, i realment el meu objectiu a Jerez serà sortir a la primera fila, serà molt important”. Quan es va referir a la carrera va expressar que anava al límit tota l’estona.

“De moment no es pot, però hauré de treure el meu 100%. Al final ara mateix amb aquesta petita frustració que tinc a la classificació ens pot fer perdre una o dues posicions i sabem que és molt important. He de treure el 100% del que tenim. Amb l’equip ja hem dit, no cal mirar el temps que fa Pecco o els temps del davant, fixa’t en el teu temps i en allò que puguis fer. Anava al límit tota la carrera. Entre dissabte i diumenge he pogut veure moltes coses que dic des de fa molt de temps: on cal fixar-se per millorar i ho he vist molt clar. És bona informació per al futur”.

FRANCESCO BAGNAIA

De nou, Pecco Bagnaia va acabar la carrera per terra. Un problema que veia ja superat el continua perseguint i està afectant seriosament al seu rendiment a carrera. Quan semblava que ja tenia la carrera controlada i anava líder va caure ell sol. És la segona carrera consecutiva que se’n va a terra. Sap que s’ha de centrar en millorar això perquè està deixant escapar punts valuosíssims pel campionat.

“Estic molt enfadat i nerviós. Sé perfectament que no he fet res malament. Sincerament, no sé quantes voltes vaig donar aquest cap de setmana. Potser 80, potser 100. Empenyent, controlant, entenent… I després a la cursa quan estava en control total, he caigut. A Argentina vaig reconèixer la caiguda com un error meu, era en aigua i pot passar. No estic content, em falta entendre el que passa amb aquesta moto. El meu feeling és increïble, és la millor moto de la graella, però si caus i no en saps el motiu, és difícil d’entendre. No m’explico la raó perquè he perdut tants punts en dos caps de setmana. Si sé el motiu de la caiguda és més fàcil tirar endavant i intentar arreglar-ho”.

ÀLEX MÁRQUEZ

L’Àlex tenia una molt bona oportunitat per aconseguir la victòria. Ell es veia amb potencial i ganes, però un error de Jorge Martin va destruir tot això a la primera volta de carrera. A la caiguda, l’Àlex va quedar atrapat entre la moto i el terra, però això només va quedar en un susto.

“Són coses que passen, coses de carrera. És clar que Jorge ha comès un error. Venia per la part bruta i s’ha equivocat perquè ha volgut entrar molt inclinat, amb pneumàtic fred, el que sigui, però són errors que no es poden cometre, però que es cometen perquè aquest esport és així. Són coses totalment normals, que avui li passa a ell i demà em pot passar a mi. Són carreres. Aquí l’error va de mig metre. No és que m’ha tirat a posta “.

JORGE MARTÍN

Ell és l’altra part de l’incident. Va cometre un error i va acabar amb la seva carrera i la de l’Àlex Márquez. Però, lluny de culpar a algú altre, va assumir tota la culpa i es va disculpar amb l’Àlex anant cap al seu box.

“Primer de tot, demanar perdó a l’Àlex, que per sort està bé. M’he preocupat força quan l’he vist aquí, a terra. I, després, pel seu equip, Gresini, a qui tinc un afecte especial. És una pena. He fet una bona sortida, ja estava sisè. Després, amb l’Aleix, me n’he anat molt fora de línia, a la corba 2, i així que he anat a inclinar a la 3, he comès aquest error. Normalment, hauria estat una caiguda sol, però Àlex anava allà, per fora, i, al final, és molta mala sort”.

 

MOTOGP.COM