El campió en títol retarda la proclamació del líder del campionat Johann Zarco. El francès creua sisè la línia de meta.


 

El Gran Premi Movistar d’Aragó de Moto2, celebrat aquest diumenge al traçat MotorLand, ha estat testimoni de la segona victòria de l’any de Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS). Al pilot espanyol li acompanyaven al podi Álex Rins (Pàgines Grogues HP 40) i Sam Lowes (Speed ??Up Racing).

Jonas Folger (AGR Team), Thomas Luthi (Derendinger Racing Interwetten) i el líder del campionat Johann Zarco (Ajo Motorsport) el seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia), Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia), Simone Corsi (Forward Racing) i el compñaero d’equip d’aquest, Lorenzo Baldassarri. Així, Rabat impedia que Zarco guanyés a Aragó el títol de forma matemàtica.

A la sortida Rabat prenia la davantera, seguit per Lowes, Rins, Nakagami, Zarco i Àlex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS). Durant la primera volta Rabat patia una derrapada a la sortida de la revolta nou, perdent el liderat en favor de Lowes.

No obstant això, al final de la volta era Rins el nou líder. En aquests moments Dominique Aegerter (Technomag Racing Interwetten) i Xavier Simeon (Federal Oil Gresini Moto2) patien una caiguda conjunta, provocada per l’impacte del belga sobre el suís.

Llavors apareixia la bandera vermella i quedava parada la carrera a l’estar sent Aegerter atès en pista; poc després era traslladat al centre mèdic del circuit per seguir sent examinat. La nova sortida quedava programada per les 12:45.

A la segona sortida Rabat es posava al capdavant de nou, seguit per Rins, Lowes, Folger i Zarco, tot i que en els primers revolts Rins es feia amb la primera posició. Poc després Zarco era sobrepassat per Corsi i passava a ser sisè.

El francès liderava el segon grup, encara que constantment assetjat per Márquez i Baldassarri. El primer li passaria poc després. A la segona volta, Rabat signava la volta ràpida.

Rins s’havia fet ja amb quatre dècimes d’avantatge al capdavant de carrera, mentre que el seu company d’equip, Luis Salom, era víctima d’una caiguda a l’entrada del revolt nou. Zarco rodava vuitè en ser superat per Luthi, però el gal recuperava la plaça.

Passades cinc voltes, Rins seguia primer i Rabat s’havia llançat a la seva caça deixant enrere a Lowes i Folger. Simeon quedava de nou fora per caiguda.

Quan s’havien complert sis de les 14 voltes programades a la segona sortida, Rabat ja havia recuperat el deixant de Rins i semblava clar que la victòria es decidiria entre ells.

Poc després, Rabat era primer de nou. Julián Simón (QMMF Racing Team) caiguda llavors en el revolt vuit. Tres voltes més tard seria Márquez el següent a quedar fora per caiguda.

Quan tot just quedaven cinc voltes de carrera, Rabat i Rins seguien rodant junts, ja a gairebé tres segons de Lowes, tercer. Quan només quedaven dos, Syahrin i Zarco seguien disputant la setena plaça amb diferents avançaments i Rins establia el nou rècord de la pista.

En l’última volta Rabat i Rins es disputaven la primera plaça ,; s’avançaven entre ells en dues ocasions, però seria Rabat qui aguantés el tipus en la primera plaça fins a la línia de meta.

Entre la resta dels pilots espanyols Axel Pons (AGR Team) era dotzè, Xavier Vierge (Tech 3) dècim sisè; Ricky Cardús (JPMoto Malaysia) acabava dues posicions per darrere i Edgar Pons (Italtrans Racing) se sumava als abandonaments de Simón, Márquez i Salom.

En la classificació del campionat, Zarco continua líder amb 284, seguit de Rabat amb 206 i Rins amb 184.

La propera cursa del Campionat del Món de Moto2 se celebrarà l’11 d’octubre al Gran Premi Motul del Japó, traçat de Motegi.