Ha arribat el moment, s’acaba la segona temporada de la Fórmula E i ho fa en un lloc especial, a Londres. Aquest cap de setmana, els britànics podran veure als monoplaçes correr a les dues ultimes carreres del curs i les dues en el mateix circuit londinenc, en Battersea Park.

17 són les corbes que conté aquest magnific traçat per on els pilots han hagut de donar 33 voltes. Nicolas Prost era el més beneficiat per la pluja en classificació ja que aconseguia la pole per davant de Bruno Senna.

El semàfor s’apagava i la carrera donava començament a Londres. Al capdavant no hi havia modificacions, els pilots de cap es respectaven massa. En canvi, per la part de darrere saltaven espurnes i és que la lluita pel campionat està entre Lucas Di Grassi i Sébastien Buemi.

Els dos pretendents al títol sortien molt enrere per culpa d’una mala classificació i per tant el trànsit li ha donat sabor a la carrera. El pilot brasiler rodava per davant del suís encara que aquest no el perdia de vista. Les primeres 15 voltes tenien noms i cognoms i és que els objectius no enfocaven a la gran carrera de Prost sinó que es fixaven en la lluita aferrissada entre Di Grassi i Buemi. El brasiler es dedicava a passar pilots i intentar que el suís es quedés darrere d’ells però el de Renault e-Dams no es donava per vençut així que no se separava del de la escuderia Abt.

En aquesta fase de la carrera, agafava molta importància Daniel Abt i les ordres d’equip i és que al pilot alemany se li donava l’ordre de deixar passar a Di Grassi i posar-li les coses dificil a Buemi. L’alemany acceptava i deixava passar sense cap dificultat al seu company d’equip i feia suar al suís.

Volta 16 i Bruno Senna era el primer a entrar a boxes per canviar de cotxe. Després d’ell, els altres pilots menys Di Grassi i Buemi que entrarien en la 17. Després del canvi de bòlid, la carrera es rellançava per als dos aspirants al títol encara que 3 voltes després, Daniel Abt s’anava al mur i acabava amb la seva carrera.

Safety Car en pista que es mantindria durant 5 voltes. Moment que aprofitava Buemi per analitzar com passar a Di Grassi. Però una cosa és analitzar i una altra passar a l’acció i el pilot brasiler és molt competitiu pel que tancaria la porta a cada intent que feia el suís. El pilot de l’escuderia Abt seguia amb el seu pla de carrera, passar pilots i intentar que Buemi es quedés encallat amb ells però en la seva lluita amb Vergne, el brasiler perdia un tros del seu frontal pel que afluixava el ritme. O això pensàvem nosaltres i és que Di Grassi ens sorprenia amb una volta ràpida que li suposaria 2 punts més per al seu caseller. Per desgràcia, poc li duraria l’alegria al brasiler ja que Piquet li treia aquest trofeu.

5 voltes per al final i Buemi seguia lluitant per acabar per davant del seu competidor pel títol. Un atac darrere l’altre era el que vèiem per part del suís cap al brasiler però aquest es feia ample i no deixava passar a ningú.

Al final, la carrera acabava amb Nicolas Prost al capdavant seguit de Bruno Senna i Jean- Éric Vergne tancant el podi. Per darrere i després d’una gran remuntada, Di Grassi i Sébastien Buemi. Tancant el Top10 veiem a Felix Da Costa, Sam Bird, Nick Heidfeld, D’amborsio i Conway.

Carrera interessant la que hem vist en el Battersea Park, molt tranquil·la per la part de davant però molt disputada per la part de darrere. La Fórmula E cada vegada té més seguidors i ha vingut per quedar-se. Demà, l’última carrera de la temporada en aquest mateix circuit.