Lucas Di Grassi s’ha fet avui amb la seva primera pole position, i ho ha aconseguit al circuit de Buenos Aires, Argentina. El pilot brasileny sortirà per davant de Jean-Eric Vergne i de Sébastien Buemi.


Grup 1: Sam Bird, Maro Engel, Mitch Evans, Robin Frijns, Adam Carroll

Sam Bird va ser el primer a sortir a rodar i en marcar un temps de referència amb el seu DS Virgin. Posteriorment, Evans, Frijns i Carroll es van disputar el millor temps mentre Maro Engel es va quedar aturat a falta de menys d’un minut per a què el cronòmetre arribés a zero. Finalment, Evans s’adjudicava el millor temps del grup amb un 1:09.505. Bird es va col·locar segon a 0.334 segons d’Evans i amb Frijns, Carroll i Engel per darrere, el qual no va poder completar una volta en condicions.

Grup 2: Nelson Piquet Jr., Jérôme D’ambrosio, Sébastien Buemi, Lucas Di Grassi, Jean-Eric Vergne

Piquet i Di Grassi van ser els primers a sortir. Buemi va ser el primer a marcar un temps de referència, col·locant-se en cinquena posició, però ràpidament va caure a la setena, ja que D’ambrosio i Di Grassi es van col·locar davant d’ell. A la volta següent, el suís es va posar al capdavant, però Vergne li va prendre el millor temps. Amb el cronòmetre a zero, el francès es va quedar a la part alta de la taula amb un 1:08.751, per davant de Buemi, Di Grassi, Piquet, Evans, D’ambrosio, Bird, Frijns, Carroll i Engel a la general.

Grup 3: Stéphane Sarrazin, Loïc Duval, Felix Rosenqvist, Antonio Felix Da Costa, José Maria López

Lopez, Sarrazin i Rosenqvist van abandonar el box en el momento en què el semàfor es va posar en verd. A la seva volta de llançament, Da Costa es va quedar aturat a la meitat d’un revolt i va provocar una bandera groga. José Maria López va patir un petit accident a falta de 2 minuts pel final al xocar contra el mur. El cotxe va quedar danyat i no va poder fer una bona volta cronometrada, ja que en el minut següent, els comisaris treien bandera vermella. D’altra banda, Rosenqvist es va poder colar a la sisena posició, per davant de D’ambrosio. Sarrazin va aconseguir ser novè, Duval es va col·locar en P11, i Da Costa i López van acabar tretzè i catorzè respectivament.

Grup 4: Nicolas Prost, Nick Heidfeld, Ma Qing Hua, Daniel Abt, Oliver Turvey

Prost va ser el primer pilot del grup a marcar temps, posant-se en catorzena posició, mentre Abt marcava el quinzè millor temps. Heidfeld es va posar just darrere d’ells. Prost es va col·locar en cinquena posició i Turvey es va adjudicar el quart millor temps, desbancant Prost fins al sisè lloc. Després d’una volta no gaire bona, Ma Qing Hua va xocar contra el mur causant així la bandera groga que donava per finalitzada la sessió.

Posicions: Verge, Buemi, Di Grassi, Turvey, Piquet, Prost, Evans, Rosenqvist, D’ambrosio, Bird, Sarrazin, Heidfeld, Frijns, Duval, Carroll, Abt, Da Costa, Lopez, Ma Qing Hua, Engel.

Superpole:

Nelson Piquet va sortir el primer a pista marcant un 1:11.274, que després seria rebaixat a 1:10.075 per Turvey. Di Grassi, que va ser el tercer en sortir, va aconseguir fer-se amb un 1:09.404 que el va col·locar a la part alta de la graella ja que Buemi, que va sortir després, es va col·locar segon. El final es decidia entre Vergne i Di Grassi. El francès va fer una volta sense errors, però al tercer sector va bloquejar els frens de tal manera que se li van escapar aquestes dècimes que necessitava per aconseguir la Pole. D’aquesta manera, Lucas Di Grassi sortirà primer, seguit de Vergne, Buemi, Turvey i Piquet.