KRISTIANSTAD (SWEDEN). – El Kristianstad Karting Klubb de Suècia ha estat l’escollit aquest any per a ser l’escenari de la CIK-FIA Copa del Món OKJ, la competició més important per als pilots amb llicència júnior. Els entrenaments oficials comencen divendres 21 de setembre i les grans finals de les dues categories se celebraran el diumenge 23. Tota l’acció es podrà seguir en directe a formularapida.net (versió en castellà).

A l’OKJ un dels principals favorits no es altre que Paul Aron, campió d’Europa d’aquest mateix any amb l’equip Ricky Flyn Motorsport. El pilot estonià no es va enfonsar després del mal resultat al PFI (Anglaterra) i va guanyar amb autoritat a Sarno (Itàlia) i a Ampfing (Alemanya) i es va confirmar com el millor piloto d’Europa en categoria júnior. Pero recordem que a només tres punts de Aron es va quedar l’italià Gabriele Mini. El pilot oficial de Parolin, guanyador de les WSK Super Master Series aquest any, ha demostrat un gran rendiment al llarg de tota la temporada i la seva candidatura és ferma.

Altres pilots que són mereixedors de ser catalogats com a possibles guanyadors d’aquesta cita mundialista són el brasiler Gabriel Bortoleto (CRG), que va acabar l’europeu en tercera posició; l’holandès Dilano Van T’Hoff, que va deixar tothom bocabadat amb el seu espectacular triomf al PFI, i el rus Kirill Smal (Ward Racing), que és molt ràpid quan aconsegueix trobar-se còmode al seu Tony Kart.

Entre els espanyols trobem fins a set pilots participants en aquesta Copa del Món. DPK Racing arriba amb el seus dos pilots de Júnior que ja participen al Campionat d’Europa, José Antonio Gómez i Dani Briz.

També hi hauran dos pilots espanyols dintre l’estructura de l’equip oficial Tony Kart: Pepe Martí, el segon millor espanyol a la classificació de l’europeu, i el debutant Urbeltz Moar, que competeix amb el FA Racing Spain a nivell estatal i que és actualment segon al CEK. Lorenzo Fluxá, que també va aconseguir puntuar a l’europeu amb una gran actuació a l’última ronda d’Essay (França), competirà de la mà de l’equip Lennox Racing Team.

El poleman de Recas al CEK, Lucas Pons, hi serà amb el seu equip habitual M2 Racing Karts. Finalment, l’últim de la llista d’espanyols és el flamant campió del món Academy, Mari Boya, que com a premi por guanyar la competició de promoció de la CIK-FIA correrà amb l’equip oficial Kosmic.