El mundial de motogp arriba amb més incerteses que mai. I si és que es veritat, ningú sap realment on està tothom, però per això no patiu, la temporada comença demà dijous.


 

El campió Jorge Lorenzo intentarà revalidar el títol de la polèmica del 2015. Un títol que el balear això si, va guanyar amb esforç essent qui més victòries va aconseguir la passada temporada amb un total de 7 victòries.

No se sap ben bé quin serà el paper de les Yamaha i de les Honda, però el que està clar és que en la lluita no hi faltarà el bicampió Marc Márquez.

Tot i això la Honda d’aquest any, igual que la del any anterior, presenta molts dubtes i possiblement en prestacions en inici de la temporada seran inferiors a les Yamaha de Lorenzo i Rossi.

Un “doctore” que vol parlar a pista, després de perdre una oportunitat molt clara de victòria el 2015. La mala gestió del liderat li va anar en contra, sumat a la polèmica que va començar a crear quan va acusar a Márquez d’ajudar a Lorenzo a Austràlia -cursa recordem en que el guanyador va ser el català i no el balear. Serà moment per fer callar a la premsa per el italià.

Hem repassat 3 dels 4 fantàstics, el quart n’és un que sempre està allà. És tracta de Dani Pedrosa que l’any passat va anar de menys a més. Una retirada eventual de Motogp per soldar les seves lesions el va fer tornar amb molta força en el campionat, amb una lectura de les curses molt intel·ligent, tranquil·la i constant que el va fer guanyar curses com la de Motegi, i que al final del campionat de pilots va acabar quart, no massa lluny del seu company Márquez.

Però hi ha vida més enllà dels 4 fantàstics. Les Ducati, Cal Crutchlow i Maverick Viñales romanen al darrera a l’espera de que la nova normativa de electrònica comuna, i els pneumàtics Michelin nous els ajudin a fer aquest pas endavant per lluitar, si més no, per alguna posició de podi.

Els quatre pilots han sorprès enguany durant els entrenaments de pre-temporada, i podrien sorprendre encara més en la primera cursa del campionat on les coses mai estan fixades del tot.